2ο τμήμα Φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε τη Σαγιάδα

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

 
 
Την Τετάρτη στις 08/06/2016 ένα δεύτερο τμήμα φοιτητών του 3ου έτους του Tμήματος Bιολογικών Eφαρμογών και Tεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης, παρατήρησαν την ορνιθοπανίδα του Δέλτα Καλαμά με τηλεσκόπια και κιάλια του φορέα και υλοποιήθηκαν εργασίες πεδίου (μεθοδολογίες μελέτης υδάτινου περιβάλλοντος) στο πλαίσιο του μαθήματος της υδροβιολογίας.
Σύνολο φοιτητών: 50.




























Read More »
2ο τμήμα Φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε τη Σαγιάδα 2ο τμήμα Φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε τη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες: Το παλιό γεφύρι της Σκέφαρης

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016


Το θυμόμουν αμυδρά, σαν σε όνειρο. 
Ο Πήλιο Μαντάς επέμενε: Σύρε να το βρεις! 

Χτες το μεσημέρι μου τη βάρεσε κι άρχισα να το ψάχνω στον κάμπο. 
Ο ήλιος έκαιγε, αλλά εγώ περπάταγα κάτω από τα πλατάνια μέσα στο νερό. 

Το βρήκα μισοθαμμένο μέσα στην άμμο (η μια καμάρα) και την άλλη (τη μεγάλη) βανδαλισμένη, μ’ ένα αρδευτικό κανάλι στην πλάτη!

Πήρα τον Πήλιο στο τηλέφωνο. 
Δικαιούνταν να το μάθει πρώτος!

Το καλοκαίρι θα βάλουμε μπροστά να το σιάσουμε! 
Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ.ΠΑΣΙΑΚΟΣ
Read More »
Φιλιάτες: Το παλιό γεφύρι της Σκέφαρης Φιλιάτες: Το παλιό γεφύρι της Σκέφαρης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Το ψάρι της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας είναι υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν Συνέντευξη του Ιωάννη Χεκίμογλου στο περιοδικό Step

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

 
 
Η Ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας κλάδος που ναι μεν έχει επηρεαστεί από την γενικότερη κρίση αλλά εξάγοντας το 90% της παραγωγής παίρνει ανάσες καθώς έχει μια ισχυρή βάση. 
 http://periodikostep.gr/wp-content/uploads/2016/06/ixth-2.jpg
 
Το περιοδικό Step συνάντησε τον πρόεδρο των Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτία κ. Ιωάννη Χεκίμογλου με αποτέλεσμα την συνέντευξη που ακολουθεί:

Πότε φτιάχτηκαν οι πρώτες μονάδες;

Χρονολογικά, οι πρώτες από τις επιχειρήσεις άρχισαν τη λειτουργία τους από τη δεκαετία του 1990, παράγοντας κυρίως τσιπούρα και λαβράκι.

Ποια ήταν η πορεία στον χρόνο; 
 
Η αύξηση της ζήτησης του προϊόντος, τόσο στην εγχώρια όσο κυρίως στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήπιο κυμάτισμά της περιοχής του βόρειου Ιονίου, αλλά και τον ιδιαίτερα θετικό εγκλιματισμό των καλλιεργούμενων ειδών, αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα τόσο για την ίδρυση
και νέων μονάδων όσο και για την επέκταση, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων.

Ο ρυθμός ίδρυσης νέων μονάδων στην περιοχή συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι και το έτος 2000, οπότε και ανεστάλη η δυνατότητα αδειοδότησης νέων μονάδων.
Πέραν του έτους 2000 ουσιαστικά ιδρύθηκαν μόνο τρεις (3) επιπλέον μονάδες, οι οποίες έκαναν χρήση παλαιών αδειοδοτήσεών τους. 
 
Το σύνολο δηλαδή των μονάδων της περιοχής δημιουργήθηκε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 10 χρόνια), ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και καθετοποίησής τους. Στη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκε προσπάθεια επέκτασης πολλών από τις λειτουργούσες μονάδες και σε άλλα εκτρεφόμενα είδη όπως λιθρίνια, σαργούς, μυτάκια, φαγκριά, μουρμούρια, συναγρίδες κλπ. Για τα είδη αυτά υπάρχει ήδη σοβαρή ζήτηση και μάλιστα με αυξανόμενους ρυθμούς.

Πόσες παραγωγικές μονάδες υπάρχουν στην Θεσπρωτία και πόση είναι η παραγωγή;

Στο Δήμο Φιλιατών, στα διοικητικά όρια του οποίου σημειωτέο ανήκουν περιορισμένης έκτασης θαλάσσια παράλια, λειτουργούν σήμερα είκοσι τέσσερις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι εγκατεστημένες στο σύνολό τους στη Λωρίδα Σαγιάδας, ενώ υπάρχει και μια μονάδα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας.

Οι περισσότερες από τις λειτουργούσες μονάδες της περιοχής είναι σχετικά μικρού μεγέθους και οικογενειακής μορφής, ενώ ορισμένες είναι μέλη αλυσίδας μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου που διαθέτουν εγκαταστάσεις και στην περιοχή.
 
Περίπου το 70% των ιδιοκτητών των μονάδων που λειτουργούν είναι είτε ντόπιοι, είτε κατάγονται από την περιοχή, είτε είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές υπάρχει διαδοχή, η οποία εγγυάται τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Ουσιαστικά δηλαδή, στην πλειονότητά τους πρόκειται για ισομεγέθεις μονάδες χωρίς αισθητές παραγωγικές και τεχνολογικές διαφοροποιήσεις. Σημειώνεται ότι στην περιοχή λειτουργούν και δύο (2) μεγάλου μεγέθους μονάδες, οι οποίες διαθέτουν από τέσσερις (4) ανεξάρτητες μονάδες η κάθε μια. Οι μεγάλες αυτές επιχειρήσεις διαθέτουν εγκαταστάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από το σύνολο των είκοσι τεσσάρων (24) μονάδων, μόνο μία (1) μονάδα ασχολείται με την παραγωγή γόνου (μονάδα αναπαραγωγής), η οποία τροφοδοτεί πολλά από τα ιχθυοτροφεία, δεδομένου ότι στην αναπαραγωγική της σύνθεση περιλαμβάνονται τσιπούρες, λαβράκια, λιθρίνια, φαγκριά και σαργοί.

Επιπρόσθετα, πλησίον της πόλης της Ηγουμενίτσας, εκτός όμως των διοικητικών ορίων του Δήμου Φιλιατών, λειτουργεί συσκευαστήριο ιχθυρών, το οποίο έχει την παραγωγική δυνατότητα να συσκευάσει και να τυποποιήσει, με ελεγχόμενες και κατάλληλες συνθήκες, ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής των μονάδων της λωρίδας Σαγιάδας.

Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής όλων των ειδών των εκτρεφόμενων ψαριών, ανέρχεται σε περίπου 12.000 τόνους. Σημειώνεται ότι η παραγωγή των μονάδων της περιοχής αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 65% της συνολικής παραγωγής της Ηπείρου. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται (περίπου 90%) κυρίως στην Ιταλία και λιγότερο στην Ισπανία και τη Γαλλία. Οι εξαγωγές αυτές αντιπροσωπεύουν το 7% – 8% των συνολικών εξαγωγών όλων των ιχθυρών της χώρας, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.
 
Στον Δήμο Φιλιατών και ειδικότερα στην θαλάσσια περιοχή των εκβολών του ποταμού Καλαμά (περιοχή Βατάσα), λειτουργούν επτά (7) συνολικά μυδοτροφεία, μικρού μεγέθους, και οικογενειακής μορφής.

Τα εκτροφεία αυτά λειτουργούν στην ίδια περιοχή περισσότερο από δεκαπέντε (15) έτη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το σύνολο των μονάδων βρίσκεται σε διαδικασία μετεγκατάστασης, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Στην εποχή της κρίσης ο κλάδος της ιχθυοπαραγωγής αντέχει. Ποιο είναι το «μυστικό»;

Η ιχθυοκαλλιέργεια, στο πέρασμα των ετών αυτών έχει περάσει και αυτή τη δική της κρίση. Υπήρξαν ανακατατάξεις στο χάρτη, εξαγορές, δανειοδοτήσεις, όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε κλάδο της οικονομικής ζωής. Όμως, κάθε εβδομάδα με όλα τα μεταφορικά μέσα, εξάγονται από την Ελλάδα 2.000 τόνοι ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες με προορισμό 30 χώρες του εξωτερικού. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου διαμορφώνεται σήμερα στα περίπου 800 εκ. ευρώ, απαρτίζεται από 65 επιχειρήσεις, που διατηρούν 328 άδειες σε λειτουργία, έχουν υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 740 εκ. ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα συνολικά 18.000 εργαζόμενους συνδράμοντας με ποσοστό 0,4% στο ΑΕΠ της χώρας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο κλάδος προσπαθεί, όπως όλοι οι τομείς της οικονομίας να ανταπεξέλθει στην κρίση με τα δικά του προβλήματα. Το γεγονός ότι οι «πελάτες» μας είναι στο εξωτερικό μας έδωσε μια καλύτερη βάση. Αλλά και πάλι, η οικονομία είναι περιορισμένη και αυτό έχει αντίκτυπο και στον κλάδο.


Πρόσφατα στην έκθεση Food Expo παρουσιάσατε ένα νέο προϊόν, την καπνιστή τσιπούρα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το προϊόν.

Καπνιστή Τσιπούρα και Λαβράκι. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια επεξεργασίας και τυποποίησης, ούτως ώστε τα προϊόντα μας να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Ως εγχείρημα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Τώρα είμαστε στη διαδικασία τόσο οριστικοποίησης της μεθόδου παραγωγής, όσο και διερεύνησης των διαδικασιών marketing που θα απαιτηθούν. Με το προϊόν αυτό, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το ψάρι αλλά σε τιμή προσιτή ώστε να μπορεί να βρεθεί σε κάθε τραπέζι. Είμαστε ακόμα βέβαια στην αρχή και θα απαιτηθεί χρόνος, ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

Στις 6 Αυγούστου τι γίνεται στην Σαγιάδα;

Εμείς κάθε χρόνο, προσπαθούμε με τη Γιορτή Τσιπούρας που γίνεται στη Σαγιάδα να συνδυάσουμε 3 πράγματα: Κατ’ αρχήν να ανταποδώσουμε και να προσφέρουμε στον τόπο που μας φιλοξενεί. Επίσης, να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το προϊόν. Και τέλος, η 6η Αυγούστου, ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, είναι μια μέρα που παραδοσιακά καταναλώνεται ψάρι.

Έτσι διοργανώνεται, με τη στήριξη και όλων των τοπικών αρχών, η Γιορτή Τσιπούρας. 6000 ψάρια, προσφορά των μελών του Συλλόγου, ψήνονται και σερβίρονται σε περίπου 6000 ανθρώπους που συρρέουν στη Σαγιάδα, τιμώντας εμάς και γλεντώντας ταυτόχρονα υπό τους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής και με τη συνοδεία καλού κρασιού.

Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

Θέλω να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας ότι το ψάρι της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν, το οποίο παράγεται κάτω από άριστες και απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες, το οποίο επιβάλλεται να βρίσκεται στο τραπέζι μας.


Συνέντευξη: Φώτης Μαραζόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαλαμίδης
Read More »
Το ψάρι της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας είναι υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν Συνέντευξη του Ιωάννη Χεκίμογλου στο περιοδικό Step Το ψάρι της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας είναι υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν   Συνέντευξη του Ιωάννη Χεκίμογλου στο περιοδικό Step Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Σήμανση και ανάδειξη του τρίτου μονοπατιού της Ελαταριάς

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

Ξεκινώντας από την βρύση στο Μολοκοπιό μπαίνεις μέσα στην αγκάλη των Ελάτων ακολουθείς τον δρόμο του νερού και αυτός θα σε βγάλει στην πηγή του, στο Καλό Νερό (στο Καλαεράκι) και αφού ξεδιψάσεις σε περιμένει το Σέλωμα της Ανεμόραχης με αγνάντι την Χιονίστρα.

Αυτήν την Κυριακή 12/06/16 και ώρα 08:30 το πρωί καθαρίζουμε και βάζουμε σήμανση στο τρίτο μονοπάτι της Ελαταριάς Παραμυθιάς : "Μολοκοπιό- Πηγή Καλοερακη -Σέλωμα Ανεμόραχης".

Συνάντηση στη βρύση του Χωριού !!!

Ο Εκπολιτιστικός Συλλογος Ελαταριάς σας περιμένει να βοηθήσετε, μα πιό πολύ να απολάυσετε ένα ακόμα μοναδικό μονοπάτι μέσα στο μεγαλύτερο Ελατοδάσος της Θεσπρωτίας

Πληροφορίες στο τηλ: 6947432966
Read More »
Σήμανση και ανάδειξη του τρίτου μονοπατιού της Ελαταριάς Σήμανση και ανάδειξη του τρίτου μονοπατιού της Ελαταριάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Φιλιατιώτικα νέα του 1931

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του Γ. Βουγίδη





τα βαπόρια εκεινο τον καιρό δεν μπορούσαν να αράξουν στη Σαγιάδα, υπήρχε εκεί όμως ο βαρκάρης Φασουλής που έκανε τη μεταφορά απο το καράβι στο Σκάλωμα, δείτε:




ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Read More »
Φιλιατιώτικα νέα του 1931 Φιλιατιώτικα νέα του 1931 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Είσαι άνεργος; Δικαιούσαι έως 60.000 ευρώ για να ανοίξεις επιχείρηση

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016


 
 
Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
 
Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.
 
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές.
 
Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.
 
Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία:
– είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή
– ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.
Εισοδηματικά κριτήρια και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων θα τεθούν στην πρόσκληση του προγράμματος.

Read More »
Είσαι άνεργος; Δικαιούσαι έως 60.000 ευρώ για να ανοίξεις επιχείρηση  Είσαι άνεργος; Δικαιούσαι έως 60.000 ευρώ για να ανοίξεις επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016


Ήταν μια ημέρα γεμάτη παιδικά χαμόγελα, φωνές και συγκινήσεις μέσα σε ομαδικό και αθλητικό πνεύμα. 
 
Η ανταπόκριση των μικρών μας φίλων ήταν μεγάλη αφού συμμετείχαν σ΄αυτό 35 ομάδες ηλικίας 9 έως 15 ετών. 
 
Λόγο της μεγάλης συμμετοχής οι αγώνες διεξήχθησαν και στο γήπεδο μπάσκετ του δημοτικού σχολείου.
 
Πριν την έναρξη του τουρνουά δόθηκε φιλικός αγώνα μνήμης στον Βασίλη από παιδικούς του φίλους και μετά την σκυτάλη πήραν οι μικροί μας φίλοι για να ξεδιπλώσουν το μπασκετικό τους ταλέντο .
 
Η άρτια οργάνωση ήταν μία ομαδική προσπάθεια, από την Δημοτική κοινότητα Γραικοχωρίου, την ΚΑΕ ΠΡΩΤΕΑΣ, το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου και το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου. 
 
Ήταν ένα τουρνουά μπάσκετ για μικρούς αθλητές μέσα από το οποίο αποκόμισαν αρκετά πράγματα όσον αφορά την διαδικασία ενός παιχνιδιού και τους κανόνες αυτού χάρη στην άψογη οργάνωση των αγώνων και στην καθοδήγηση των προπονητών της ΚΑΕ ΠΡΩΤΕΑΣ, Αντωνάκη Θωμά, Βαζούκη Γιώργο και Δρόσο Σταμάτη αλλά και σε παιχτών του ΠΡΩΤΕΑ οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα διαιτητή .
 
Στους νικητές των τριών κατηγοριών των αγώνων 3Χ3 αλλά και στους νικητές των ελευθέρων βολών και τρίποντων απονεμηθήκαν τιμητικά διπλώματα και μετάλλια . 
 
Όμως σε τέτοιου είδους αγώνες δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα αλλά τα παιδιά να μάθουν ότι νικητής είναι αυτός που συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις .
 
Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και η άριστη συνεργασία των συνδιοργανωτών μας δημιουργεί την προσδοκία να δώσουμε ραντεβού του χρόνου στο 4ο Τουρνουά!!!!!!!
Read More »
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016



Read More »
Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στις 22 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Στις 22 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step Ηγουμενίτσα: Στις 22 Ιουνίου η ετήσια παράσταση της σχολής χορού Step by Step Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Παίζω μαθαίνοντας & μαθαίνω παίζοντας"

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016



Read More »
Ηγουμενίτσα: "Παίζω μαθαίνοντας & μαθαίνω παίζοντας" Ηγουμενίτσα: "Παίζω μαθαίνοντας & μαθαίνω παίζοντας" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.