Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

«Η συγκυβέρνηση θέλει να κρατήσει τη δημόσια διοίκηση κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχό της. Και βαφτίζει ως μεταρρύθμιση κάτι που ούτε η ίδια πιστεύει, αλλά θα μπορεί να το επικαλείται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ανυποψίαστων. 
Ότι δήθεν «αποπολιτικοποιεί» τη δημόσια διοίκηση.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ.Βασίλειος Γιόγιακας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Δειτε στο βιντεο που ακλολουθεί, την ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα:
 
Read More »
Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO) Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016



Read More »
Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Ένας από τους… ζωντανούς, καλά οργανωμένους και βιώσιμους Συλλόγους του νομού, είναι αυτός των υδατοκαλλιεργητών. Κατά κύριο λόγο, παράγονται 10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι και 2.000 τόνοι από τα λεγόμενα μεσογειακά νέα είδη -όπως φαγκρί, μυλοκόπι, συναγρίδα, σαργός, λιθρίνι- κάθε χρόνο. Η Θεσπρωτία ευνοεί πολύ τις εξαγωγές, από την άποψη ότι το ψάρι φτάνει σε ελάχιστες ώρες στην Ιταλία, που είναι κύριος εξαγωγικός προορισμός. Εξαγωγές γίνονται επίσης σε Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία, ξεπερνώντας το 90% της παραγωγής. Τα οικονομικά στοιχεία για τις υδατοκαλλιέργειες μιλούν από μόνα τους: Το 2005 είχαν τζίρο 8,7 εκατ. ευρώ και το 2014 έφτασαν τα 18,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου μελετών ΣΕΒΕ, ο μέσος ετήσιος όρος ανάπτυξης ήταν 38%.


Η «ΥΧ» είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το συσκευαστήριο ψαριών «Δάγων», το οποίο λειτουργεί την τελευταία διετία. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα στην Ελλάδα, πλήρως πιστοποιημένο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας 5 ιδιοκτητών μικρών εταιρειών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του. Η δυναμικότητά του είναι 20 τόνοι την ημέρα και σε ετήσια βάση αγγίζει τους 7.000, με δυνατότητα επέκτασης γραμμής φιλετοποίησης.


Όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πρώτες μονάδες φτιάχτηκαν πριν από 32 χρόνια, ως επί το πλείστον από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες στην συνέχεια αναπτύχθηκαν. «Η τεχνογνωσία, τα καλά νερά και η εγγύτητα με την ΕΕ μάς έδωσε την δυνατότητα να επεκταθούμε περισσότερο την τελευταία δεκαετία. Τα πρώτα κλουβιά, οι πρώτες εταιρείες, παρήγαγαν περίπου 20 με 30 τόνους και όλη η Θεσπρωτία συνολικά 1.500 τόνους. Σήμερα, ξεπερνάμε τους 12.000 τόνους, με προοπτική την επόμενη τετραετία και εδώ να διπλασιαστούν», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γιάννης Χεκίμογλου. 
 
 
Γιάννης Χεκίμογλου Πρόεδρος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης, που φτάνουν τα ψάρια μέχρι 15 γραμμάρια, ώστε την άνοιξη το ψάρι να έτοιμο χωρίς προβλήματα για να μπει στη θάλασσα.

Από τα 2 γραμμάρια στα 250

Ενδιαφέρον έχει η διαδικασία μεγαλώματος των ψαριών, όπως μας την ανέλυσε ο κ. Χεκίμογλου: «Παίρνουμε από τους πλησιέστερους γεννητικούς σταθμούς ψάρι στην ηλικία των 3 μηνών. Τα ψάρια μπαίνουν στη θάλασσα με βάρος περίπου 2 γραμμάρια. Για να φτάσουμε στο εμπορεύσιμο βάρος των 250 – 350 γραμμαρίων, που είναι το ψάρι μερίδας, χρειάζονται περίπου 18 μήνες. Από τη γέννησή τους, τα παρακολουθούμε στο μικροσκόπιο, γίνεται σκελετικός έλεγχος, ώστε τα ψάρια να είναι καλά και υγιή. Αυτά τα ψάρια είναι στον ιχθυογενετικό σταθμό κάτω από 1 γραμμάριο και στη συνέχεια, αφού περάσουν από όλους τους γενετικούς ελέγχους και φτάσουν περίπου στο βάρος των 2 γραμμαρίων, μεταφέρονται με δεξαμενές στην θάλασσα, στα κλουβιά».


Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης

Στη συνέχεια, ακολουθείται μια διαδικασία εκτροφής και, μέσα από διαλογές και αραιώσεις, γίνονται 350 γραμμάρια, αλλά και μεγαλύτερα ψάρια, ως 2 με 3 κιλά. «Ο ελάχιστος χρόνος εκτροφής είναι 18 μήνες σε μας στη θάλασσα, συν 2-3 μήνες από την ημέρα που γίνεται αυγό το ψάρι. Δηλαδή, το ψάρι εκτροφής μοιάζει περίπου στον χρόνο εκτροφής που χρειάζεται και το άγριο ψάρι, το οποίο για να γίνει 300 γραμμαρίων θέλει περίπου 2,5 χρόνια. Σε εμάς κάνει 2 χρόνια», μας λέει.


Τα ψάρια ταΐζονται καθημερινά είτε με το χέρι είτε με κανονάκι, δίνοντας το κατάλληλο σιτηρέσιο. Στην αρχή δίνεται μικρή τροφή και ακολουθείται η διαδικασία τροφής, όπως ακριβώς και σε έναν άνθρωπο: «Έχουμε το… μωράκι και στη συνέχεια δίνουμε 2 -3 γεύματα την ημέρα, όσο δηλαδή τρώει ένα ψάρι ενήλικας. Αυτά τα ψάρια, όταν φτάνουν το βάρος για πώληση με βάση τις παραγγελίες, που κάθε μονάδα κλείνει μόνη της ή σε συνεργασία με κάποιους άλλους, έρχονται στο συσκευαστήριό μας ή σε κάποιο άλλο (υπάρχουν 2-3 στην περιοχή). Συσκευάζονται με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής, γίνονται συνεχείς έλεγχοι πιστοποίησης, μπαίνουν στα κιβώτια, με την ετικέτα της εταιρείας ή του συσκευαστηρίου, και στη συνέχεια σε παλέτες. Το βράδυ μπαίνουν στα φορτηγά και την άλλη μέρα το πρωί, σε ένα διάστημα 6-7 ωρών βρίσκονται έτοιμα για κατανάλωση. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, βρίσκονται εκεί σε 2-3 ώρες», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Μεγάλη στιγμή, τόσο για την περιοχή όσο και τον Σύλλογο, αποτελεί κάθε χρόνο η γιορτή ψαριού, που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη Σαγιάδα. Χιλιάδες επισκέπτες συμμετέχουν, μετατρέποντας τη γιορτή σε ένα μεγάλο πανηγύρι, στο οποίο ο Σύλλογος διαθέτει δωρεάν 4.000 ψάρια, ενώ ο δήμος παρέχει, επίσης δωρεάν, κρασί και μουσική.
 
Read More »
Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016



Επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, ψάχνει για οδηγό με δίπλωμα Γ, για εποχιακή απασχόληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2664300550 - 6932423770
Read More »
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: Οι Ηπειρώτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά λαός φιλόξενος και δεν θα πούμε όχι στη φιλοξενία προσφύγων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016


Mέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε.

"Ο πληροφορίες μας έρχονται ανεπίσημα και εκτός των όσων έχουν δημοσιευτεί δεν υπάρχουν νεότερα. Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι η Αλβανία θα δεχθεί μετανάστες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην εγκατασταθούν στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας, όπου ισχύουν διεθνείς συνθήκες", πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας ότι: "Οι Ηπειρώτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά λαός φιλόξενος και δεν θα πούμε όχι στη φιλοξενία προσφύγων"

Read More »
Αλ. Καχριμάνης: Οι Ηπειρώτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά λαός φιλόξενος και δεν θα πούμε όχι στη φιλοξενία προσφύγων Αλ. Καχριμάνης: Οι Ηπειρώτες δεν είναι ρατσιστές, αλλά λαός φιλόξενος και δεν θα πούμε όχι στη φιλοξενία προσφύγων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Το Σάββατο ο χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στο χορό που διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Ώρα 9 μ.μ. στο ‘ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ’ (Δρέπανο – Ηγουμενίτσα) 

Τιμή: 12 ευρώ (Η τιμή περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί - αναψυκτικά) 

Το Δ.Σ. 

*Προμηθευτείτε έγκαιρα τις προσκλήσεις οι οποίες διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ.
Read More »
Το Σάββατο ο χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Το Σάββατο ο χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Οι εποχές αλλάζουν, μα μυαλό δεν βάζουν…

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016


Οι εποχές αλλάζουν μα μυαλό δεν βάζουν... 
 
Ο λόγος για διάφορους περιφερόμενους κομματάρχες, που επιχειρούν να ελέγξουν τη νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία..

Νέα εποχή με παλιές μεθόδους...

Αυτά δηλαδή που λένε, δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Εν όψει λοιπόν των εκλογών για την ανάδειξη νέων προέδρων στις ΝΟΔΕ, αρέσκονται να περιφέρονται ανά την Ήπειρο, και μεταξύ κρασιού και μπριζόλας να καταστρώνουν σχέδια για την προώθηση των εκλεκτών...

Και φυσικά, αν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ανέφερε συχνά πυκνά ότι η επόμενη μέρα είναι μια άλλη μέρα και ότι αυτή βρίσκει τους πάντες ενωμένους, όλα αυτά θα ήταν αστειότητες γραφικών...

Όμως όταν άλλα λέει η ηγεσία κι εκείνοι επιδίδονται σε μηχανορραφίες, τα πράγματα γίνονται σοβαρά...

Καλό θα είναι κάποιος να τους μαζέψει πριν γελάει μαζί τους ο κάθε πικραμένος Ηπειρώτης.
Read More »
Οι εποχές αλλάζουν, μα μυαλό δεν βάζουν…  Οι εποχές αλλάζουν, μα μυαλό δεν βάζουν… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα η πρώτη παρουσίαση της πρότασης για Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016



Ημερίδα με θέμα «Διαμορφώνοντας το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στη νέα μεταφορική αλυσίδα» διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, στο ξενοδοχείο Angelica Pallas, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «EA SEAWAY» το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαικό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας IRA ADRIATIC.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της πρότασης της ΟΛΗΓ ΑΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΒΙΟΠΑΘΕ και των Ιταλικών λιμένων της Ανκόνα και Τεργέστης για την χρηματοδότηση κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου. 
 
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, για την οποία οι φορείς της Θεσπρωτίας έχουν δουλέψει πολλά χρόνια καθώς το εμπορευματικό κέντρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ανάπτυξης.
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα η πρώτη παρουσίαση της πρότασης για Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας  Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα η πρώτη παρουσίαση της πρότασης για Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Δημοτική βραδύα την Πέμπτη στο Bo's club στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016



Read More »
Δημοτική βραδύα την Πέμπτη στο Bo's club στο Φιλιάτι Δημοτική βραδύα την Πέμπτη στο Bo's club στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.