Επίσκεψη στελεχών της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος στη Θεσπρωτία – Στο προσκήνιο η δημιουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα

Επίσκεψη στελεχών της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος στη Θεσπρωτία – Στο προσκήνιο η δημιουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα


Τη Θεσπρωτία επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ. Σταύρος Κατσικάδης και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ. Κώστας Ασβέστης, έπειτα από πρόσκληση και με τη συνοδεία του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗΓ κ. Αθανάσιο Πορφύρη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, ενώ ακολούθησαν επισκέψεις σε λιμενικές υποδομές του βορείου τμήματος της πρώην χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας, αλλά και την Πλαταριά, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα.


Κατά την επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας έγινε παρουσίαση των σχεδίων που αφορούν την αδειοδοτημένη Μαρίνα Ηγουμενίτσας, ενώ από την πλευρά των αιρετών εκφράστηκε εκ νέου το πάγιο αίτημα για τη δημιουργία οργανωμένης μαρίνας στην πόλη. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για στήριξη κάθε απαραίτητης ενέργειας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Παράλληλα, συζητήθηκε η λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα ως τουριστικά καταφύγια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης της Θεσπρωτίας.



Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο κ. Κατσικάδης όσο και ο κ. Ασβέστης είναι στελέχη της Lamda Development, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για ενδιαφέρον της εταιρείας ως πιθανός επενδυτής ή στρατηγικός εταίρος για την υλοποίηση του έργου.
Επίσκεψη στελεχών της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος στη Θεσπρωτία – Στο προσκήνιο η δημιουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη στελεχών της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος στη Θεσπρωτία – Στο προσκήνιο η δημιουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 14, 2025 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.