Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ: Η μερίδα του λέοντος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ: Η μερίδα του λέοντος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση πανευρωπαϊκά στην απορρόφηση του Προγράμματος ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Στο επίκεντρο του ΕΣΠΑ βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο για τα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού και πράσινης μετάβασης, έχουν υποβληθεί πάνω από 21.000 αιτήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται από την ΔΥΠΑ πρόγραμμα για 5.880 ανέργους προκειμένου ν’ ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και παράλληλα αναμένεται από την Κομισιόν η έγκριση για την μεγαλύτερη ανάπλαση στην Ευρώπη στον Φαληρικό Όρμο, ύψους 350 εκατ. ευρώ. Το Νοέμβριο θα υποβληθεί και το 5ο αίτημα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, με τη χώρα μας να έχει ήδη λάβει 18,2 δισ. ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις.

Μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν εγκριθεί πάνω από 48.500 νέα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν εκταμιευθεί τα 9,7 δισ. Το 40% του δανείου είναι άτοκο και το 60% έχει επιδοτούμενο επιτόκιο. Παράλληλα, ξανανοίγει το δανειοδοτικό ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ με 100 εκατ. ευρώ.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, μετά την 3η αναθεώρηση, αυξάνει τον προϋπολογισμό του κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα, εν τω μεταξύ, ενεργοποιείται το Ταμείο Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με επιδοτήσεις και εγγυήσεις δανείων για τη στήριξη επιχειρήσεων στη Δ. Μακεδονία και την περιοχή της Μεγαλόπολης.
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ: Η μερίδα του λέοντος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΣΠΑ: Η μερίδα του λέοντος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.