Σήμερα η σύσκεψη για τις πλημμύρες στους κάμπους Βρυσέλλας και Φιλιατών

Σήμερα η σύσκεψη για τις πλημμύρες στους κάμπους Βρυσέλλας και Φιλιατών


Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών με θέμα τις πλημμύρες που προκαλούνται από τον ποταμό Καλαμά στους κάμπους Βρυσέλλας και Φιλιατών.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να διερευνήσουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου των πλημμυρών.
Στόχος της ευρείας αυτής σύσκεψης είναι η εξεύρεση λύσεων που θα προστατεύσουν την αγροτική παραγωγή και τις περιουσίες των κατοίκων των περιοχών, οι οποίες πλήττονται συχνά από τις πλημμύρες του ποταμού Καλαμά.
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και σε προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι εκπρόσωποι του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των περιοχών Βρυσέλλας και Φιλιατών.
Επίσης, θα παραστούν οι δύο άλλοι δήμαρχοι της περιοχής, για να εξεταστεί μια συνολική και συντονισμένη προσέγγιση στο ζήτημα.

Η κατάσταση και τα προβλήματα που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από τις πλημμύρες, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αγρότες και τους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες και τις περιουσίες τους.
Η σύσκεψη αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για τη χάραξη συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανάληψης του φαινομένου στο μέλλον.
Σήμερα η σύσκεψη για τις πλημμύρες στους κάμπους Βρυσέλλας και Φιλιατών Σήμερα η σύσκεψη για τις πλημμύρες στους κάμπους Βρυσέλλας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.