Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας



Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με υπερηχογράφημα πτέρνας στην Ηγουμενίτσα, στην Πλαταριά, στον Παραπόταμο και στην Πέρδικα, ενώ στη δωρεάν εξέταση συμμετείχαν μέλη του ΚΑΠΗ, του ΚΗΦΗ, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου, καθώς και άτομα με αναπηρία.

Συνολικά εξετάστηκαν 193 άτομα, από τα οποία, σύμφωνα με τις μετρήσεις, 98 άτομα βρέθηκε ότι πάσχουν από οστεοπενία και 33 άτομα από οστεοπόρωση.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, κ. Αλέξανδρος Μητσέλος, δήλωσε:

"Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες στη δράση μέτρησης οστικής πυκνότητας που υλοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, με την πολύτιμη αρωγή και στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της υγείας των δημοτών μας, αξιοποιώντας κάθε πιθανή συνεργασία."
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.