Το ταμείο ανάκαμψης, οι επιδόσεις της Ηπείρου και των άλλων περιφερειών

Το ταμείο ανάκαμψης, οι επιδόσεις της Ηπείρου και των άλλων περιφερειών


Τα έργα και οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης που έφτασαν στην περιφέρεια Ηπείρου αποτέλεσαν ένα ακόμη σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της περιφερειακής αρχής και της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής.

Ο περιφερειάρχης με την προσφιλή του τακτική «όλα γίνονται με αγώνα» ανέφερε ότι η Ήπειρος πήρε αρκετά για να συμπληρώσει ότι «δεν υπήρχαν άλλα χρήματα για την αυτοδιοίκηση».
Παρότρυνε μάλιστα τους επικεφαλής των παρατάξεων να δουν τι πήραν οι άλλες περιφέρειες και να κάνουν συγκρίσεις.
«Θέλω να δείτε τι πήραν οι άλλες περιφέρειες και μετά να πείτε αν πήραμε πολλά ή όχι» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.
Πριν από λίγες μόλις ημέρες είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τους φορείς που υλοποιούν έργα του Ταμείου και τους πόρους που έχουν δεσμεύσει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στην όγδοη θέση μεταξύ των 13 της χώρας. Αν εξαιρέσει κανείς την Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, αυτή που έχει εξασφαλίσει υπερδιπλάσιους πόρους από την Ήπειρο, είναι η Πελοπόννησος, ακολουθεί η Κρήτη και αμέσως μετά η γειτονική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Οι επιδόσεις των Περιφερειών

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει έργα συνολικού προϋπολογισμού 30.546.389 ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τον πολιτισμό, την επεξεργασία αστικών λυμάτων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές και σε αστικές αναπλάσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ενταγμένες δύο δέσμες έργων. Η μία αφορά την οδική ασφάλεια και η δεύτερη τις αστικές αναπλάσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 78.340.205 ευρώ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δύο δέσμες έργων οδικής ασφάλειας και αστικών αναπλάσεων χρηματοδοτείται με 70.240.799 ευρώ.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εντάξει έργα οδικής ασφάλειας καθώς και υποδομές πολιτισμού με συνολικό προϋπολογισμό 50.773.883 ευρώ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας καθώς και στρατηγικές αστικών αναπλάσεων. Ο προϋπολογισμός των έργων της στο Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχεται στα 43.000.000.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας καθώς και έργα πολιτιστικής ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός τους είναι 41.235.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα ύψους 35.000.000. Το σύνολο των παρεμβάσεων αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εντάξει συνολικά έργα προϋπολογισμού 31.017.423 ευρώ. Πρόκειται για έργα στον τομέα της οδικής ασφάλειας καθώς και για παρεμβάσεις επεξεργασίας και καθαρισμού αστικών λυμάτων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

Οι υπόλοιπες πέντε Περιφέρειες της χώρας έχουν έργα χαμηλότερου προϋπολογισμού.

Το ταμείο ανάκαμψης, οι επιδόσεις της Ηπείρου και των άλλων περιφερειών Το ταμείο ανάκαμψης, οι επιδόσεις της Ηπείρου και των άλλων περιφερειών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.