Σεμινάρια εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Θεσπρωτίας

Σεμινάρια εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Θεσπρωτίας


Καθημερινά, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καταστάσεις, που αν κάποιος τους παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες θα αυξανόταν οι πιθανότητες να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Στο χώρο εργασίας μας, μπορεί να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από ένα απλό τσίμπημα σφήκας μέχρι κάποιο σοβαρότερο περιστατικό. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η εκπαίδευση όλων των υπαλλήλων των δήμων του νομού στις πρώτες βοήθειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Νόμο ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 3850 της 28.05.2010 άρθρο 76 παρ. 7 του Συντάγματος της Ελλάδος και του «ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» και σύμφωνα με το άρθρο 45 του παρόντος νόμου: Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα θα πρέπει να παρακολουθούν σεμινάρια εκπαίδευσης καθώς και να ενημερώνονται τακτικά για θέματα σχετικά με την Παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου μας και το ΕΚΑΒ, να αναλάβει τη διοργάνωση σεμιναρίων βασικών πρώτων βοηθειών για όλους τους υπαλλήλους των δήμων όλου του νομού (Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου )
Το σεμινάριο μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), στην πνιγμονή από ξένο σώμα, στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δήγματα εντόμων και φιδιών, κατάγματα και τραύματα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σεμινάρια εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Θεσπρωτίας Σεμινάρια εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.