Ξεκινάει ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού στη Σκάλα Φιλιατών

Ξεκινάει ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού στη Σκάλα Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου έργου βελτίωσης της υφιστάμενης αρδευτικής εγκατάστασης και στοιχείων υποδομής με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης-τηλεμέτρησης και αύξησης της ενεργειακής απόδοσης στο αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. Χαμηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών.
Το έργο, χρηματοδοτούμενο με 1.566.117,52 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, αναμένεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα της άρδευσης στην περιοχή.
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία νέων συστημάτων αυτοματισμού και σύγχρονου εξοπλισμού για τον τηλεέλεγχο - τηλεχειρισμό εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, στοχεύοντας στον έλεγχο των διαρροών σε όλο το αρδευτικό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β..
Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έχει πραγματοποιηθεί, με την εταιρεία «Διογένης Λύσεις Κυκλικής Οικονομίας Ι.Κ.Ε.» να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. 
Τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με προβλεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης δώδεκα μήνες, περιλαμβάνοντας την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας.
Ο στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας του αρδευτικού στην περιοχή, μειώνοντας τη σπατάλη και βελτιστοποιώντας τη σωστή χρήση των υδατικών πόρων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη της Σκάλας Φιλιατών.
Ξεκινάει ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού στη Σκάλα Φιλιατών Ξεκινάει ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού στη Σκάλα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.