Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα



Είναι ειλημμένη η απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να ξαναζωντανέψουν τα κτίρια του τέως ΤΕΙ Ηπείρου στην πόλη της Ηγουμενίτσας και κατά βάση, το πρώην “Ξενία”.
Στο πλαίσιο του τετραετούς στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βρίσκεται υπό συζήτηση αυτό το διάστημα, στους κόλπους των οργάνων διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αφορά τις εγκαταστάσεις του τέως ΤΕΙ Ηπείρου. Να σημειωθεί πως ο στρατηγικός σχεδιασμός με βάση μια πρώτη προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να κατατεθεί στην πολιτεία ως το τέλος Οκτωβρίου.
Ωστόσο, είναι δεδομένη η πρόθεση της Πρυτανικής Αρχής της Άννας Μπατιστάτου, όπως δήλωσε η Πρύτανης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, να αξιοποιήσει με ίδιους πόρους της εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα, για να λειτουργήσει προγράμματα τύπου θερινών σχολείων. Το ακόμα καλύτερο νέο σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά η νυν Πρύτανης, είναι πως το πλάνο λειτουργίας των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της παραλιακής πόλης είναι διάρκειας ολόκληρου του έτους και όχι μόνο κατά το καλοκαίρι. Πιθανότατα και μέσω προγραμμάτων Erasmus αλλά και μέσω προγραμμάτων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με ΑΕΙ του εξωτερικού, πρόκειται να έρχονται στην Ηγουμενίτσα για μαθήματα αρκετών ημερών, κατά δεκάδες φοιτητές, τονώντας και την τοπική οικονομία αλλά και δημιουργώντας τη μόχλευση με νέα μυαλά που αναζητά η συγκεκριμένη πόλη.
Σύμφωνα με την κ. Μπατιστάτου, οι μελέτες αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ηγουμενίτσας, θα γίνουν με ευθύνη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άρα πολύ γρήγορα. Ίδιοι πόροι ακολούθως, θα διατεθούν για τις εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων και σχετικά σύντομα, το πλάνο επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ θα πάρει σάρκα και οστά.

Η Πρέβεζα

Παρόμοια σχέδια με την Ηγουμενίτσα, υπάρχουν και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας. Η πορεία των πραγμάτων βέβαια, δεν θα είναι ίδια στις δύο πόλεις, γιατί στην Ηγουμενίτσα το Πανεπιστήμιο έφυγε πριν από μερικά χρόνια. Στη δε Πρέβεζα το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σήμερα, όμως, με βάση την απόφαση της προηγούμενης Συγκλήτου που από ότι φαίνεται, δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, πρόκειται να… μετακομίσει στα Γιάννενα. Η έδρα του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα θα μεταφερθεί στα Γιάννενα και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης), σύμφωνα με την κ. Μπατιστάτου.
Το θέμα όπως είπε, δεν βρίσκεται πλέον στην αρμοδιότητα των Πρυτανικών Αρχών (το ακούν άραγε και τι κάνουν εδώ και δύο χρόνια, οι τοπικοί παράγοντες, Δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και λοιποί που μόνο υποκριτικά ως τώρα, ασχολήθηκαν με το ζήτημα;).
Και για την Πρέβεζα, σύμφωνα με την Πρύτανη, θα μπορούσαν άμεσα να λειτουργήσουν προγράμματα, όπως αυτά που σχεδιάζονται για την Ηγουμενίτσα.

Παναγιώτης Μπούρχας




Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.