Δύο χρόνια χωρίς τον Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου

Δύο χρόνια χωρίς τον Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου


Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο αγαπητός μας Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου έφυγε από κοντά μας, στις 10 Οκτωβρίου 2022, σε ηλικία 79 ετών. Ο Χρήστος, ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για την Πλαταριά και τη Θεσπρωτία, άφησε πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

Μετά τη συνταξιοδότησή του από τον ΟΤΕ το 2000, αφιερώθηκε με πάθος στη συγγραφή και την καταγραφή της τοπικής ιστορίας. Τα επτά βιβλία του αποτελούν πολύτιμα τεκμήρια που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Μέσα από τη συλλογή 3.000 φωτογραφιών και τις ετήσιες εκθέσεις στο πανηγύρι του χωριού, αναβίωσε μνήμες και πρόσωπα που συνθέτουν την ταυτότητά μας.

Ως ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταριάς, συνέβαλε στη δημιουργία της «Δανειστικής Βιβλιοθήκης» και του «Λαογραφικού Μουσείου», προάγοντας την παιδεία και τον πολιτισμό στην κοινότητά μας. Η αρθρογραφία του σε εφημερίδες της Θεσπρωτίας όπως η «ΤΙΤΑΝΗ», η «ΤΟΛΜΗ» και τα «Κιμωλιακά Νέα» ανέδειξε σημαντικά ζητήματα και έφερε την περιοχή μας στο προσκήνιο.

Οι λογοτεχνικές του επιτυχίες, με διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς για τα διηγήματά του «Ένα βράδυ στο Αλώνι» και «Το κατσίκι της Λαμπρής», μαρτυρούν το ταλέντο και την ευαισθησία του. Ως μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, προώθησε τον ελληνικό λόγο και τη λογοτεχνία.

Η απουσία του είναι αισθητή, αλλά η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει μέσα από το έργο του και την αγάπη που έδειξε για τον τόπο μας. Στη σύζυγό του Ελένη Σαριτζόγλου και στα δύο τους παιδιά, εκφράζουμε για ακόμη μία φορά τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ένας άνθρωπος που με το έργο και την προσφορά του ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές.

Αιωνία του η μνήμη.
Δύο χρόνια χωρίς τον Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου Δύο χρόνια χωρίς τον Χρήστο Στεφ. Ευαγγέλου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.