Θεσπρωτία: συνεχίζονται οι δράσεις για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

Θεσπρωτία: συνεχίζονται οι δράσεις για την πρόληψη καρκίνου του μαστού


Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η 6η ΥΠΕ υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες που είναι ο καρκίνος του μαστού.
Καθώς η νόσος θεωρείται ιάσιμη αν ανιχνευθεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο, υλοποιείται στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», το οποίο απευθύνεται σε 1,8 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 45 έως 74 ετών. Για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων και του πληθυσμού για το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί ιστότοπος https://mastografia.gov.gr/ , με διαθέσιμες σχετικές πληροφορίες.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν κλινική εξέταση και συνταγογράφηση παραπεμπτικών για απεικονιστικό έλεγχο μαστών στο γυναικολογικό ιατρείο του Γ.Ν. Φιλιατών, κατόπιν συνεργασίας των προαναφερόμενων φορέων.
Στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου, Πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γ.Ν.-Κ.Υ Φιλιατών και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιούν δράσεις για ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας των συνεργαζόμενων φορέων θα βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για να ενημερώσουν τον γυναικείο πληθυσμό και να διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία!
Ενημερώσου, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε!
Θεσπρωτία: συνεχίζονται οι δράσεις για την πρόληψη καρκίνου του μαστού Θεσπρωτία: συνεχίζονται οι δράσεις για την πρόληψη καρκίνου του μαστού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.