Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον»

Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον»


Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ICSD και το Οικοτροφείο Φιλιατών, συνδιοργάνωσαν με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Δήμο Ηγουμενίτσας, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον».

Η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση αποτελεί έναν κρίσιμο τομέα της σύγχρονης υγείας, εστιάζοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με ψυχικές διαταραχές και άλλες χρόνιες καταστάσεις που επηρεάζουν την κοινωνική και συναισθηματική τους ευημερία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ.Παναγιώτης Νταής, ο πρόεδρος Δ.Σ του ICSD, κ.Στέφανος Πανακούλιας αλλά και εκπρόσωποιφορέων Ψυχικής Υγείας της Θεσπρωτίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Στέφανος Μπέλλος, Ψυχίατρος- Επιστ.Συνεργάτης του ICSD, με ομιλητές τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.Θωμά Υφαντή, τον Ψυχίατρο του Γ.Ν Κέρκυρας, κ.Πέτρο Αργίτη καθώς και την κ.Μαρία Αναγνωστοπούλου, Προιστ.Τμ. Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας& Προαγωγής της Υγείας. Το φινάλε των ομιλιών έκανε ο κ.Χρήστος Τσάμης, Ψυχίατρος – Επιστ.Υπευθ.Οικοτροφείου Φιλιατών, κάνοντας μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ‘’Πάνθεον’’ γέμισε ασφυκτικά, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το θέμα ενώ η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η επερχόμενη διασύνδεση μεταξύ των φορέων άφησε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη μέρα στον τομέα της ψυχικής υγείας στην περιοχή μας.
Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον» Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.