Με επιτυχία στέφθηκε η συνδιάσκεψη Ηπείρου που αφορούσε τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου

Με επιτυχία στέφθηκε η συνδιάσκεψη Ηπείρου που αφορούσε τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΗΠΕΙΡΟΥ που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2024 και αφορούσε τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου. Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν συνταξιούχοι από τους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτία, Κέρκυρας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τους συνταξιούχους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν πάνω στα προβλήματα, όπως είναι ενδεικτικά: Η λεηλασία των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων τους, που με το πρόσχημα της κρίσης, οι κυβερνώντες προέβησαν σε διαχρονικές περικοπές των συντάξεων από το 2010, της μη καταβολής της 13ης και 14ης σύνταξης, της εφαρμογής του PSI, της μη καταβολής των αναδρομικών, που συνέβαλαν στην αφαίμαξη πάνω από 60 δις ευρώ, τα οποία είχαν καταβάλει την περίοδο της ενεργούς υπηρεσίας τους.
Επίσης η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και ο πληθωρισμός ροκανίζουν καθημερινά τα εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να μετατρέπονται, με τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές, σε επαίτες και νεόπτωχους. Η κατάσταση τους επιδεινώνεται με τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα φάρμακα και τις περικοπές των δαπανών για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια.
Η υπόσχεση της κυβέρνησης που δόθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων στις 30-11-2023, ότι «η μη ικανοποίηση των προβλημάτων των συνταξιούχων προσκρούει στην προσπάθεια για δημοσιονομική σταθερότητα», αποδείχθηκε απατηλή και παραπλανητική, αφού πρόσφατα οι κυβερνητικές εξαγγελλίες ανέφεραν ότι έχουν υπερκαλυφθεί οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων και οι αυξήσεις των φόρων, πλην όμως με δηλώσεις του ο Υφ. Οικονομικών την 1-10-2024 δήλωσε ότι «…το υπερπλεόνασμα δεν θα μπορεί να ξοδεύεται για παροχές…». Υποκρισία και κοροϊδία διαχρονική.
Στο σχέδιο Προϋπολογισμού του 2025 προβλέπονται αυξήσεις από 17 έως 25 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές οι συνταξιούχοι, μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες θα συνεχίζουν ν΄ αγωνίζονται για την ικανοποίηση των μακροχρόνιων προβλημάτων τους, για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν για τις συντάξεις τους, όταν εργάζονταν, για τη χορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, για επιστροφή των αναδρομικών, για δωρεάν δημόσια υγεία, για αύξηση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια.
Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωάννης Τσίμαρης, η βουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Μερόπη Τζούφη, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και οι εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Στέφανος Σίντος και Γεωργία Χήτου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Μιχάλη Αυδίκο για την πολύχρονη προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων του δημοσίου και ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ιωαννίνων επέδωσε τιμητική πλακέτα στην πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων για τους πολύχρονους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες και στους εκπροσώπους των άλλων νομών που συμμετείχαν επέδωσε βιβλία ως αναμνηστικά δώρα.
Το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης έκλεισε με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκωμάτων και την παροχή γεύματος στους συμμετέχοντες.
Με επιτυχία στέφθηκε η συνδιάσκεψη Ηπείρου που αφορούσε τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου Με επιτυχία στέφθηκε η συνδιάσκεψη Ηπείρου που αφορούσε τα προβλήματα των συνταξιούχων του δημοσίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.