Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θάνατο εργαζομένου

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θάνατο εργαζομένου


Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για το εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εργαζόμενου με το πρόγραμμα 55+, υπέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Σπύρος Υφαντής, παίρνοντας το λόγο στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσε στο προεδρείο έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η ειδικότητα του θανόντα δεν ήταν συμβατή με τις εργασίες που απασχολούντο κατά το εργατικό του ατύχημα και δεν προέκυψε από πουθενά ότι του είχαν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας».


Για αυτούς τους λόγους, καταλήγει η Επιθεώρηση Εργασίας, η Υπηρεσία μας υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσπρωτίας μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Απατώντας, ο Δήμαρχος κ. Νταής ανέφερε ότι δεν έχει περιέλθει ακόμη σε γνώση του κάποια μηνυτήρια αναφορά και ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει πρόθεση ούτε να αποκρύψει κάτι απέναντι στις δικαστικές αρχές, ούτε να παρακωλύσει το έργο της δικαιοσύνης.
Σε αντίθεση όμως με τον Δήμαρχο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Σαμίου δήλωσε ότι σαν ιατρός θεωρεί ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια και όχι σε εργατικό ατύχημα.



Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θάνατο εργαζομένου Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θάνατο εργαζομένου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.