Γενναία χρηματοδότηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου από το δήμο Ηγουμενίτσας

Γενναία χρηματοδότηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου από το δήμο Ηγουμενίτσας


Με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας, Παναγιώτη Νταή, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας με το ποσό των 30.000 ευρώ. 
Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, η οποία έρχεται να καλύψει χρόνιες ανάγκες του ομίλου, που μέχρι σήμερα δεν είχαν καλυφθεί από καμία δημοτική αρχή.
Είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή αποφασίζει να πράξει το αυτονόητο, αναγνωρίζοντας την αξία και τη συμβολή του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου στην τοπική κοινωνία. 
Μέχρι τώρα, ο όμιλος δεν είχε λάβει καμία χρηματοδότηση από τον δήμο (πλην μιας χρηματοδότησης το 2015 για χρέη 3.000€ προς την εφορία και 4,500€ το 2020 για την επισκευή της στέγης) , παρά το γεγονός ότι φέρει το προσωνύμιο "δημοτικός" και εκπροσωπεί την πόλη σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.
Η έλλειψη οικονομικής στήριξης από την πλευρά του δήμου είχε αναγκάσει τον όμιλο να "ζητιανεύει" για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών του για τη συμμετοχή σε αγώνες, ενώ ο εξοπλισμός του χρειάζεται άμεσα ανανέωση. 
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι προσπάθειες του ομίλου στηρίχθηκαν τα τελευταία χρόνια από γενναιόδωρους ιδιώτες χορηγούς, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στους αθλητές και στήριξαν την προσπάθεια τους.
Παρά τις δυσκολίες αυτές, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος κατάφερε να σημειώσει αξιόλογες επιτυχίες, οι οποίες φώτισαν την πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Οι δημοτικές αρχές, ωστόσο, περιορίζονταν διαχρονικά να απολαμβάνουν τη λάμψη των επιτυχιών αυτών, χωρίς να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη λειτουργία και την ανάπτυξη του ομίλου.
Η απόφαση του νέου δημάρχου για χρηματοδότηση του ομίλου με το ποσό των 30.000 ευρώ αποτελεί ένα θετικό βήμα, που δείχνει ότι η νέα δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να στηρίξει ουσιαστικά τον αθλητισμό και τους ανθρώπους που δουλεύουν για να τον κρατήσουν ζωντανό. 
Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για αυτή την απόφαση, που αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί αρωγός των προσπαθειών των αθλητών και να ενισχύσει τις υποδομές που χρειάζονται για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην πόλη.
Γενναία χρηματοδότηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου από το δήμο Ηγουμενίτσας Γενναία χρηματοδότηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου από το δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.