Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά

Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς για τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). 
Το ΕΚΑΒ ζήτησε τη δωρεάν παραχώρηση μιας αίθουσας στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς, με στόχο τη λειτουργία επιχειρησιακής βάσης για τους θερινούς μήνες, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της περιοχής.

Η εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο Βασιλική Τσώτου, η οποία ανέφερε πως η δωρεάν παραχώρηση του χώρου κρίνεται αναγκαία για την αποτελεσματική λειτουργία του ΕΚΑΒ και την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης στην ευρύτερη περιοχή Πλαταριάς-Συβότων.
Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Μπέζας διαφώνησε με την πρόταση και ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, αναφέροντας ότι το αίτημα του ΕΚΑΒ δεν τεκμηριώνει επαρκώς την ανάγκη στέγασης στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ούτε εξηγεί λεπτομερώς τον τρόπο λειτουργίας της επιχειρησιακής βάσης. Παρά τις αντιρρήσεις του, η πρόταση αναβολής δεν έγινε δεκτή.

Μετά από διαλογική συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της παραχώρησης της αίθουσας, με όρους όπως η απαγόρευση της επινοικίασης του χώρου σε τρίτους και η χρήση του αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. Η διάρκεια της παραχώρησης θα ισχύει μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, εκτός αν προκύψουν διαφορετικές ανάγκες από τον Δήμο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επείγουσας ιατρικής περίθαλψης στην περιοχή της Πλαταριάς, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω τουρισμού. Με τη δημιουργία της επιχειρησιακής βάσης, αναμένεται η ταχύτερη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή.
Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.