Ο δήμος Ηγουμενίτσας για τη φωταγώγηση του κάστρου Πολυνερίου

Ο δήμος Ηγουμενίτσας για τη φωταγώγηση του κάστρου Πολυνερίου


Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυνερίου, φωταγωγήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, το Αρχαίο Κάστρο (Ακρόπολη) του χωριού, το οποίο πλέον είναι ορατό τις νυκτερινές ώρες από όλη την ευρύτερη περιοχή της Πλαταριάς και της «Γκρόπας». Την προσπάθεια αυτή στήριξε ενεργά ο Δήμος Ηγουμενίτσας.


Κατ΄ αρχήν σε θεσμικό επίπεδο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Παναγιώτη Νταή στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ηπείρου, όπου εξασφαλίστηκε η σχετική αδειοδότηση. Και βεβαίως, σε οικονομικό επίπεδο με τη χρηματοδότηση της προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και της εκτέλεσης μέρους των αναγκαίων εργασιών.




Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις άοκνες και επίπονες προσπάθειες του Δ.Σ. και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και των κατοίκων του Πολυνερίου, οι οποίοι προσέφεραν και εθελοντικές εργασίες. Σε όλους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ο Δήμος υποστηρίζει και θα συνεχίζει να υποστηρίζει σταθερά και έμπρακτα τις προσπάθειες που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.




Ο δήμος Ηγουμενίτσας για τη φωταγώγηση του κάστρου Πολυνερίου Ο δήμος Ηγουμενίτσας για τη φωταγώγηση του κάστρου Πολυνερίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.