Αίτημα του δήμου Σουλίου για την ανακήρυξη της Παραμυθιάς ως μαρτυρικής πόλης

Αίτημα του δήμου Σουλίου για την ανακήρυξη της Παραμυθιάς ως μαρτυρικής πόλης 


Πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2024 συνάντηση-σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Σουλίου Αθανασίου Ζ. Ντάνη, παρόντος του Προέδρου του Δ.Σ. Θωμά Οικονόμου, με τη συμμετοχή των επιτίμων καθηγητών Πανεπιστημίου, ιστορικών και συγγραφέων, του συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Χρ. Τσαμάτου και του κ. Αθανασίου Ε. Γκότοβου. Θέμα της σύσκεψης ήταν η επανεκτίμηση-επικαιροποίηση και επανυποβολή στην αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 18 παρ. 5 Ν.2503/1997 του αιτήματος της επίσημης και τυπικής ανακήρυξης της Παραμυθιάς ως μαρτυρικής πόλης με έκδοση πλέον του σχετικού προβλεφθέντος προεδρικού διατάγματος.

Μετά από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων, αξιολογήθηκε η ανάγκη και υποχρέωση ιδίως σε αυτή τη χρονική συγκυρία, της επανυποβολής του δίκαιου αλλά και ιστορικά και εθνικά επιβαλλόμενου αιτήματος-δικαιώματος, για την ανακήρυξη της Παραμυθιάς και de jure ως μαρτυρικής πόλης.
Αποφασίστηκε ο σχηματισμός και η αποστολή πληρέστερου φακέλου προς την επιτροπή, με επιπλέον και επιπρόσθετη νομική θεμελίωση και ιστορική τεκμηρίωση του διαχρονικά και πάντα επίκαιρου αιτήματος-δικαιώματος με κοινή συνισταμένη την έμφαση εκτός των άλλων και στη λεπτή και ευαίσθητη εθνική και πατριωτική, τοπική αλλά και υπερτοπική σημασία και διάσταση του θέματος.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ευχαριστούν θερμά για την προθυμία, την άψογη συνεργασία και τη θετική συμβολή στην προώθηση του ανωτέρω επιτακτικού αιτήματος τους κ. καθηγητές Παναγιώτη Χρ. Τσαμάτο και Αθανάσιο Ε. Γκότοβο και ήδη δρομολογήθηκε η διαδικασία για την επανυποβολή και υποστήριξη του ιστορικά επιβεβλημένου αιτήματος-δικαιώματος με τελικό σκοπό την ευόδωσή του και τελεσφόρησή του.
Αίτημα του δήμου Σουλίου για την ανακήρυξη της Παραμυθιάς ως μαρτυρικής πόλης Αίτημα του δήμου Σουλίου για την ανακήρυξη της Παραμυθιάς ως μαρτυρικής πόλης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.