Ηγουμενίτσα: Πρώτη πεζοπορική διαδρομή στο Βάραθρο της Στύγας

Ηγουμενίτσα: Πρώτη πεζοπορική διαδρομή στο Βάραθρο της Στύγας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Πάργας, διοργανώνουν την πρώτη πεζοπορική διαδρομή του πρόσφατα διανοιγμένου μονοπατιού Βάραθρο Στύγας – Σπήλαιο Αγίου Αρσενίου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου2024, στις 9:30 π.μ.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το χωριό Τζάρα του Δήμου Πάργας στο Βάραθρο της Στυγός, θα έχει διάρκεια περίπου 1:30 ώρας, με μέτριο βαθμό δυσκολίας και θα ολοκληρωθεί στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου.

Το μονοπάτι χάραξαν, καθάρισαν και κατέγραψαν ψηφιακά η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή των Κοινών (Erasmus+ 2021-2024) μια διακρατική συνεργασία μεταξύ τριών πανεπιστημίων, τριών αρχιτεκτονικών ομάδων και τριών τοπικών πρωτοβουλιών, με επίκεντρο τα κοινά σε αγροτικές περιοχές στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη των δύο αυτών μνημείων, του Βαράθρου της Στυγός όπου σύμφωνα με την μυθολογία η Θέτις βάπτισε τον ξακουστό Αχιλλέα και του Σπηλαίου του Αγίου Αρσενίου, ένα σπήλαιο με σημαντική ιστορική και θρησκευτική αξία.
Ηγουμενίτσα: Πρώτη πεζοπορική διαδρομή στο Βάραθρο της Στύγας Ηγουμενίτσα: Πρώτη πεζοπορική διαδρομή στο Βάραθρο της Στύγας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.