Φθινοπωρινή Μετανάστευση Πουλιών: Εκδηλώσεις στην Ήπειρο

Φθινοπωρινή Μετανάστευση Πουλιών: Εκδηλώσεις στην Ήπειρο




Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία προσκαλεί και φέτος φίλους και φίλες της φύσης και των πουλιών κάθε ηλικίας να γιορτάσουμε μαζί τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα, συμμετέχοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις της «Γιορτής των Πουλιών»!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International. Στην Ελλάδα, η πρώτη “Γιορτή των Πουλιών” διοργανώθηκε από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ το 1987, ενώ από το 1993 η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος, η “Γιορτή των Πουλιών” στην Ελλάδα συμπληρώνει 37 χρόνια συνεχούς δράσης!

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και ταυτόχρονα σε 40 χώρες της Ευρώπης με κεντρική ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2024 αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.

Όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία , εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, κ.ά.

Στην Ήπειρο έχουν προγραμματιστεί δράσεις στην Αμμουδιά, στη Σαγιάδα, στο Μέτσοβο, στην Κόνιτσα και στο Νησί των Ιωαννίνων

Ειδικότερα οι δράσεις έχουν ως εξής:

09/10: Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα, Αμμουδιά

10/10: Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά, Σαγιάδα

Παρατήρηση Ορνιθοπανίδας Κατασκευές Επιδαπέδια παιχνίδια Ξενάγηση στα Κέντρα Πληροφόρησης Αμμουδιάς και Σαγιάδας

ΜΔ Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου – Παράρτημα Ηγουμενίτσας – ΟΦΥΠΕΚΑ

6 Οκτωβρίου 10:00-14:00 Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας (στο νησάκι)

Περιπατητική εμπειρία με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, παιχνιδιού διαδραστικής μυθοπλασίας και παιχνιδιού ρόλων

ΜΔ Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου – ΟΦΥΠΕΚΑ

4 Οκτωβρίου 9:00 – 13.30

Μέτσοβο (Δημοτικό Σχολείο Μηλέας)

Κόνιτσα (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας)
Παρουσίαση της Ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου Χειροτεχνίες και ζωγραφική Αφήγηση παραμυθιού

Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
Φθινοπωρινή Μετανάστευση Πουλιών: Εκδηλώσεις στην Ήπειρο Φθινοπωρινή Μετανάστευση Πουλιών: Εκδηλώσεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.