Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος

Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος 


Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, η δημοτική αρχή και η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" προχώρησαν σε απόφαση για τη μη μίσθωση του χώρου του κτηρίου "Βούλγαρη" στην Παραμυθιά για λούνα παρκ, λόγω της ανάκλησης διαπίστευσης του φορέα ελέγχου "TARGET HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ", από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), το οποίο ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους της χώρας. 
Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης του λούνα παρκ στον χώρο του σχολείου "Βούλγαρη", κατείχε πιστοποιήσεις των μηχανημάτων του από τον συγκεκριμένο φορέα ελέγχου, ο οποίος πλέον δεν είναι διαπιστευμένος. 
Μετά την απόφαση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), όλες οι εκθέσεις ελέγχου και τα πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από τον φορέα ελέγχου "TARGET HELLAS" αποσύρθηκαν άμεσα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα μηχανήματα του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν είναι κατάλληλα, αλλά θα χρειαστούν εκ νέου πιστοποίηση από νέο φορέα.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας και αποδεικνύει την υπεύθυνη στάση της δημοτικής αρχής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα που κλόνισαν την κοινή γνώμη. 
Ιδιαίτερα μετά το δυστύχημα στη Χαλκιδική, όπου κακοδιαχείριση στον έλεγχο λούνα παρκ οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα, οι δημοτικές αρχές πρέπει να λάβουν δύσκολα και επώδυνα,πολιτικά, μέτρα.
Σε αντίθεση με την υπεύθυνη αυτή στάση, η μείζων αντιπολίτευση "ΔΗΜ.Ο.Σ." αποφάσισε να απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την επιλογή της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο σε ημέρα που συμπίπτει με το παζάρι. 
Ωστόσο, η δημοτική αρχή τόνισε πως οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης δεν επιτρέπουν αναβολές όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, αφού το έγγραφο που ενημέρωνε τη δημοτική αρχή Σουλίου για την ανάκληση του φορέα, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στις 15.04 μ.μ.

Η απόφαση για μη μίσθωση του λούνα παρκ αποσκοπεί στην προστασία των δημοτών και αποδεικνύει την αυξημένη ευαισθησία της δημοτικής αρχής απέναντι σε ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, θέτοντας την ασφάλεια των πολιτών, πάνω από οικονομικά ή άλλου είδους οφέλη.
Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.