ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΓΝΟΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΓΝΟΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ;


Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου Σουλίου σχετικά με τα έσοδα της εμποροπανήγυρης με έκπληξη διαπιστώσαμε πώς για "πρώτη φορά" τα τελευταία 14 χρόνια μια δημοτική αρχή προβαίνει στην παρουσίαση οικονομικών στοιχείων με αυτόν τον τρόπο.
Κάθε χρόνο τα οικονομικά αποτελέσματα της εμποροπανήγυρης παρουσιάζονται με Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις που αναφέρουν το σύνολο των εσόδων, τα έξοδα και τα καθαρά έσοδα που προκύπτουνε για τον Δήμο μας.
Γι αυτό το λόγο λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τα ακριβή οικονομικά στοιχεία όλων των προηγούμενων ετών, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί , ώστε οι πολίτες να έχουν μια σαφή εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα των προηγουμένων διαχειριστικών περιόδων.
Κατά το πρώτο έτος της δικής μας διαχειριστικής περιόδου το 2019 τα βεβαιωθέντα έσοδα ήταν 253.215€, τα έξοδα ήταν 46.949 € και τα καθαρά έσοδα ήταν 206.965 €.
Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε η εμποροπανήγυρη λόγω COVID.
Το 2021 η δική μας Δημοτική αρχή είχε τη δύναμη κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και παίρνοντας ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, πραγματοποίησε το πρώτο παζάρι στην Ελλάδα, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να κρατήσει ζωντανές τις τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες κυριολεκτικά βρισκόταν στο όριο αφανισμού, να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά οφέλη του Δήμου.
Παρ' όλες όμως αυτές τις δυσκολίες τα έσοδα του Δήμου εκείνη τη χρονιά ήταν 216.075 €, τα έξοδα ήταν 54.360 € και τα καθαρά έσοδα ήταν 161.715 €.
Το 2022 στην μετά COVID εποχή και προσπαθώντας να ξαναδημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο ομαλής λειτουργίας του παζαριού, τα έσοδα του Δήμου εκείνη την χρονιά ανέρχονται στο ποσό των 232.500€, τα έξοδα ήταν 48.000 € και τα καθαρά έσοδα ήταν 184.500 €. Και φτάνουμε στην τελευταία χρόνια το 2023 σε μια χρόνια όπου το Παζάρι συνέπεσε με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, και αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες που έχει η παράλληλη ενασχόληση της οργάνωσης του παζαριού με τον προεκλογικό αγώνα ο Δήμος μας παρουσίασε έσοδα 228.000 €, τα έξοδα ήταν 51.200 € και τα καθαρά έσοδα ήταν 176.800 €. Κάνοντας μια απλή ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων όλων των χρόνων της δικής μας διαχειριστικής περιόδου εύλογα καταλαβαίνει κανείς πώς τα οικονομικά έσοδα της πρώτης δικής μας περιόδου ήταν πολύ περισσότερα απ' τα έσοδα όλων των επόμενων ετών της εμποροπανήγυρης, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς του 2024 όπου τα μικτά έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 249.000€.
Τέλος για να θυμούνται οι παλιοί αλλά και να μαθαίνουν κάποιοι νέοι παραθέτουμε στοιχεία όπως τα αντλήσαμε από τα δημοσιευμένα αρχεία του Δήμου Σουλίου.




Έχοντας τα πλήρη στοιχεία τα οποία ζητήσαμε από την δημοτική αρχή θα επανέλθουμε στο δημοτικό συμβούλιο με θέσεις ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι διασπείροντας λανθασμένα στοιχεία και διασύροντας ανθρώπους στα καφενεία και στο διαδίκτυο.

Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο…

ΔΗΜ.Ο.Σ.
ΔΗΜοτική Ομάδα Συνεργασίας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΓΝΟΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ; ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΓΝΟΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.