Πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας


Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση: Παρόν και Μέλλον» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης ICSD , το Οικοτροφείο Φιλιατών, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.

Η διατάραξη της ψυχικής υγείας αποτελεί μείζον πρόβλημα στις μέρες μας με την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση να αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο, μιας και εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και συναισθηματικές διακυμάνσεις και περιορίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους στήριξης των ατόμων αυτών αλλά και στους τρόπους της ενεργούς συμμετοχής και προσφοράς τους στην κοινωνία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Παναγιώτης Νταής, ο Πρόεδρος Δ.Σ του ICSD, κ. Στέφανος Πανακούλιας αλλά και εκπρόσωποι φορέων Ψυχικής Υγείας της Θεσπρωτίας.


Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Στέφανος Μπέλλος, Ψυχίατρος - Επιστ. Συνεργάτης του ICSD, και ομιλητές ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Υφαντής, ο Ψυχίατρος του Γ.Ν Κέρκυρας, κ. Πέτρος Αργίτης και η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, Προιστ. Τμήματος Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας & Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Χρήστο Τσάμη, Ψυχίατρο – Επιστ. Υπευθ. Οικοτροφείου Φιλιατών, ο οποίος σχολίασε και συζήτησε με το κοινό τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν.
Πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας Πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.