Το πέρασμα του κομήτη από τον ουρανό της Ηγουμενίτσας!

Το πέρασμα του κομήτη από τον ουρανό της Ηγουμενίτσας!


Μια μαγευτική εικόνα χάρισε σε όλους ο ουρανός της Ηγουμενίτσας. 
Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) πέρασε πάνω από την πόλη  , προσφέροντας ένα θέαμα που δύσκολα ξεχνιέται.
Ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Μαλαμίδης αποθανάτισε από τον ποδηλατόδρομο, το βράδυ της Τρίτης, με τον φακό του το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες που συνδυάζουν την ομορφιά του νυχτερινού ουρανού με το γαλήνιο τοπίο της περιοχής.

Ήταν τον Ιανουάριο του 2023 όταν αστρονόμοι από το Αστεροσκοπείο «Purple Mountain» (στα κινέζικα “Tsuchinshan”) της Κίνας ανακάλυψαν τον κομήτη, ο οποίος προέρχεται από το Νέφος του Oort—ένα σύνολο παγωμένων υπολειμμάτων από τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος.
Το Νέφος του Oort, με το σφαιρικό του σχήμα, βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιάδων αστρονομικών μονάδων από τον Ήλιο. Εκτός από τους Κινέζους αστρονόμους, ο κομήτης εντοπίστηκε ανεξάρτητα και από τα τηλεσκόπια του προγράμματος ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) έναν μήνα αργότερα.
Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) είναι αυτές τις μέρες ορατός στον ουρανό της Ελλάδας μετά το ηλιοβασίλεμα. Από τις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιεί το πλησιέστερο πέρασμά του από τη Γη, σε απόσταση περίπου 70 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Μαλαμίδη αποτυπώνουν με εξαιρετικό τρόπο το σπάνιο αυτό φαινόμενο, επιτρέποντάς μας να το θαυμάσουμε στον ουρανού της Ηγουμενίτσας. 

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:



Το πέρασμα του κομήτη από τον ουρανό της Ηγουμενίτσας! Το πέρασμα του κομήτη από τον ουρανό της Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.