Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για την απεργία των εκπαιδευτικών

Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για την απεργία των εκπαιδευτικών


Απεργούμε…
Στις 23 του Οκτώβρη οι Εκπαιδευτικοί απεργούμε! Με τον αγώνα και την πάλη μας αντιστεκόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που διατείνεται πως με τα μέτρα που παίρνει προχωρά στον «εξορθολογισμό» της εκπαίδευσης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για βαρβαρότητα που στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
· Απεργούμε ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις συμπτύξεις, στα πολυπληθή, 25άρια και πλέον, τμήματα που αγνοούν τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών μας.
Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος μισθός και να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι ψίχουλα των 20 ευρώ, μεικτά, όπως υπόσχεται ο πρωθυπουργός.
Απεργούμε γιατί η κυβέρνηση με τη λεγόμενη αξιολόγηση προχωρά στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα εντείνεται το κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και απειλών για παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα όσων αντιστέκονται, θυμίζοντας άλλες εποχές…
· Απεργούμε για να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου.
Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, απέναντι στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, πολλοί απ’ αυτούς με πάρα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας που γυρίζουν όλη τη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά, να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Απεργούμε για να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα οι συνάδελφοί μας.
Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών κι όχι με ψίχουλα. Για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων.
Απεργούμε γιατί ως εκπαιδευτικοί–παιδαγωγοί δε συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του, τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες δεν έχουν τον Ειδικό Παιδαγωγό που δικαιούνται ή δε βρίσκονται στη δομή που έχουν ανάγκη.
Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και την μετατροπή του σχολείου σε ένα πεδίο ταξικού “ξεσκαρταρίσματος” μαθητών. Γιατί ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να παλεύουμε κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.
Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση και να εμπλέκεται στους επικίνδυνους πολέμους που εξελίσσονται στη περιοχή μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιοοικονομική στενότητα”.
Απεργούμε γιατί κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Στις 23 Οκτώβρη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Το λόγο έχουμε τώρα εμείς!!!

Χριστοφίδης Δημήτρης
Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για την απεργία των εκπαιδευτικών Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για την απεργία των εκπαιδευτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.