Πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Οι διαδικασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με το Διοικητικό Απολογισμό – Εισήγηση που έγινε από τον πρόεδρο του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ Σωτήρη Γκίκα, συνεχίστηκαν με την παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού από την ταμία του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΘ Κορμαλή Αναστασία. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ στο επίκεντρο των οποίων τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους εξαιτίας των χαμηλών μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας συνδυαστικά με την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων που αφορούν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του λαού ( υγεία, παιδεία, νερό, μεταφορές κ.α ). Ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράστηκε και στην εισήγηση και στις τοποθετήσεις για τα μέτωπα πολέμου ( Μέση Ανατολή και Ουκρανία ) με την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, να γεμίζει ανησυχία για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα και το λαό. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε από τις τοποθετήσεις η αναγκαιότητα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να γίνουν πιο μαζικά και ακόμη πιο μαχητικά στη δράση τους, να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό – αντεργατικό μέτρο με κάθε τρόπο και μέσο, να συμβάλουν ώστε να σπάσει η λογική της ματαιότητας της οργάνωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους, να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, για λεφτά σε Υγεία και Παιδεία, για να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του ΕΚΘ οι οποίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2024 στα γραφεία του ΕΚΘ ( Ζωσιμάδων 4β) και ώρες 11.00 π.μ – 07.00 μ.μ.

Το Συνέδριο έκλεισε με την υπερψήφιση από το Σώμα της ΓΣ και του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού, καθώς και την έγκριση ψηφίσματος το οποίο ανάμεσα στα άλλα προτάσσει :
· Τη συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 9-10/11 στην Αθήνα.
· Τη συμμετοχή και προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 20/11
· Τη συμπαράσταση σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας και στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών παρά τις τρομοκρατικές διώξεις.
· Την καταγγελία και καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων που συνηγορούν υπέρ της για την οικονομική – στρατιωτική – πολιτική στήριξη της χώρας μας στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία.
· Την απαίτηση να ανακληθούν τιμωρίες και ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στους φαντάρους μας, οι οποίοι με παρρησία και τόλμη κατήγγειλαν δημόσια, φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του – Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Εμείς, οι αντιπρόσωποι των σωματείων παίρνοντας μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού μας Κέντρου, μέσα από την πλούσια και διεξοδική συζήτηση που αναπτύχθηκε για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας και ολόκληρης της κοινωνίας, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις :
Στα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό μας Συνέδριο, η ζωή των εργαζομένων του Νομού μας χειροτέρεψε σε όλα τα επίπεδα.
Το κόστος της ζωής μας, των οικογένειών μας έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
Η ακρίβεια κυριολεκτικά τσακίζει κόκαλα, αρκετοί από εμάς αδυνατούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες σε τροφή, ένδυση, πόσο μάλλον να ζεσταθούμε το χειμώνα, να δροσιστούμε το καλοκαίρι, να κάνουμε έστω και μία εβδομάδα διακοπές, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας στο σχολείο, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τρέμει το φιλοκάρδι μας τα καλοκαίρια μην καούμε ζωντανοί, το χειμώνα μην πνιγούμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Την ίδια ώρα τα μεροκάματα και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένα στα προ κρίσης επίπεδα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο μισθός να εξανεμίζεται στο πρώτο 15ήμερο του μήνα.
Στην πλειοψηφία μας αναγκαζόμαστε να κάνουμε δύο και τρείς δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε ξανά στον ίδιο παρονομαστή. Όσοι από εμάς καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη, εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, αν είναι τυχεροί και βρουν δουλειά, αφού η σύνταξη δε φτάνει ούτε για τα φάρμακά τους.
Όλα αυτά δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα ούτε είναι θέλημα Θεού. Είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, της εφαρμογής των οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ, των μνημονίων από τα οποία δήθεν η χώρα μας βγήκε αλλά οι εφαρμοστικοί τους νόμοι είναι εδώ και συνεχώς εμπλουτίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ με την αμέριστη στήριξη της αντιπολιτευόμενης – συμπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών αστικών κομμάτων. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι κόστους – οφέλους, της δημοσιονομικής σταθερότητας των ματωμένων πλεονασμάτων, της φορολεηλασίας του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, του φτωχού αγρότη και βιοπαλαιστή αυτοαπασχολούμενου που χρόνο με το χρόνο σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλειά γύρω από το λαιμό τους. Είναι αποτέλεσμα ενός κράτους επιλεκτικά ανίκανου να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και την προστασία του από τις φυσικές καταστροφές, αλλά εξαιρετικά ικανού να υπηρετεί απαρέγκλιτα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μοναδική χαραμάδα φωτός σ΄αυτή την καταχνιά αποτέλεσαν και αποτελούν οι αγωνιστικές διεργασίες του εργατικού λαϊκού κινήματος, της μοναδικής γνήσιας και πραγματικής αντιπολίτευσης, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, οι απεργιακές μάχες ενάντια στους εκτρωματικούς αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των φοιτητών, των μαθητών για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει τα παιδιά μας.
Οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενάντια στη μετατροπή των Νοσοκομείων σε εμπορικά κέντρα.
Οι κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών για να μπορούν να παραμείνουν στα χωράφια τους, των αυτοαπασχολουμένων μικροεπαγγελματιών για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Το σημερινό μας εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο πραγματοποιείται κάτω από πιο σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα στα δικαιώματά μας, εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας μεταξύ ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας, η απλόχερη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, με την αμέριστη συμπαράσταση των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο δολοφονικό κράτος – τρομοκράτη στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, η μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση – ορμητήριο, η αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, η στενή στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου μας γεμίζουν ανησυχία γιατί εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη χώρα και το λαό.

Το νέο νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά το Υπουργείο Εργασίας για τον κατώτατο μισθό έρχεται να ενταφιάσει οριστικά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ. Ο κρατικός προϋπολογισμός που συζητιέται στη Βουλή, έρχεται να φορτώσει κι άλλα βάρη στις πλάτες μας, μεγαλύτερους φόρους και υπερπλεονάσματα. Η ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων που αφορούν την ποιότητα της ζωής μας, σε συνδυασμό με την τρύπια τσέπη μας, λόγω της ασταμάτητης επέλασης της ακρίβειας, όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, η ασφάλιση, οι υποδομές, το υπέρογκο κόστος παραγωγής για τους αγροτοκτηνοτρόφους σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους που γίνονται, όμως, ψηλές στα ράφια των σούπερ – μαρκετάδων μαζί με την έλλειψη προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που συνηγορούν στο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και βιοτέχνες μικροεπαγγελματίες, παρά μόνο ο δρόμος της οργάνωσης και του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα.

Γιατί όπως λέει και το σύνθημα που ξεπήδησε μέσα από τις στάχτες των καμένων δασών και σπιτιών του λαού και τους πλημμυρισμένους κάμπους της Θεσσαλίας : Μόνο ο λαός σώζει το λαό!
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοέμβρη στην Αθήνα για το συντονισμό της δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τη συμμετοχή και προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 20 Νοέμβρη.
Τον εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου με Συλλαλητήριο στις 17 Νοέμβρη.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας λιμάνι της φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να μην εγκατασταθεί μονάδα υγροποιημένου αερίου στο λιμάνι μας.
Να πρωτοστατήσουμε για να μη εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα βουνά πέριξ της Ηγουμενίτσας, της Μουργκάνας, του Σουλίου.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Φιλιατών και των Κέντρων Υγείας για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε, με όλους τους τρόπους, στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ΄67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που συνηγορούν υπέρ της για την οικονομική – στρατιωτική – πολιτική στήριξη της χώρας μας στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να διεξάγει τέτοιου είδους πολέμους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ -ΕΕ.
Να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να επιστρέψουν οι φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα, που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ την ημέρα στον ελληνικό λαό.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά.
Απαιτούμε να ανακληθούν τιμωρίες και ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στους φαντάρους μας, οι οποίοι με παρρησία και τόλμη κατήγγειλαν δημόσια, φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη, τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που παρά τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης, στέκονται όρθιοι και παλεύουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην επιχειρούμενη κατηγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλάι τους, γιατί θέλουμε τον δάσκαλο των παιδιών μας περήφανο, να ζει και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και να διδάσκει το αντικείμενό του με βάση την επιστήμη του και σε ασφαλή κτίρια.
Στεκόμαστε στο πλευρό του προέδρου και της γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας που διώκονται δικαστικά από τη Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας για τη συνδικαλιστική τους δράση. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της μήνυσης. Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Η Γ.Σ των αντιπροσώπων του ΕΚΘ

Πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.