Τι μέλλει γενέσθαι με την είσοδο της Ηγουμενίτσας

Τι μέλλει γενέσθαι με την είσοδο της Ηγουμενίτσας



Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα δοθεί απάντηση για την τύχη του ζωτικής σημασίας έργου για την Ηγουμενίτσα που είναι η ολοκλήρωση της βόρειας εισόδου της πόλης.
Το έργο ουσιαστικά έχει σταματήσει ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο τύποις έχει λυθεί. Μία από τις βασικές εκκρεμότητες είναι η συμφωνία των λογαριασμών του έργου και η εξόφλησή του από την Περιφέρεια Ηπείρου που κατασκευάζει το έργο.
Με δεδομένες τις δυσμενείς εξελίξεις για ένα έργο που αντιμετώπισε προβλήματα στη χρηματοδότηση όπως συμβαίνει με τα περισσότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το μέλλον του μοιάζει μετέωρο και η πόλη κινδυνεύει να βρεθεί με μία τεράστια εκκρεμότητα που εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους.
Το θέμα της εισόδους της Ηγουμενίτσας θέτει με επερώτηση η παράταξη του Γιάννη Στέφου ώστε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να τύχει απάντησης.

Η παράταξη παραθέτει όλο το ιστορικό του έργου και καταλήγει σε δύο καίρια ερωτήματα:
1.Θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία των λογαριασμών μεταξύ του αναδόχου και του κύριου του έργου και αν εκτελεσθεί στο άμεσο επόμενο διάστημα η αποπληρωμή του αναδόχου, ώστε να επιδιωχθεί η ματαίωση της διάλυσης της σύμβασης.
2. Υφίσταται οποιοδήποτε εναλλακτικό σχέδιο αποπεράτωσης του έργου σύμφωνα με την τελική μελέτη, όπως π.χ. η επαναδημοπράτηση των υπολειπόμενων εργασιών του έργου που φυσικά οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του.
Τι μέλλει γενέσθαι με την είσοδο της Ηγουμενίτσας Τι μέλλει γενέσθαι με την είσοδο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.