Περίεργη παρακολούθηση του πλοίου «Λευκά Όρη» που έπλεε προς Ηγουμενίτσα, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας

Περίεργη παρακολούθηση του πλοίου «Λευκά Όρη» που έπλεε προς Ηγουμενίτσα, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας


Ένα περιστατικό το οποίο εγείρει ερωτηματικά, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συνέβη σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην Αδριατική θάλασσα, με το ελληνικό πλοίο «Λευκά Όρη», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ανκόνα – Ηγουμενίτσα. Ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει από το ιταλικό λιμάνι, λίγα μίλια από την Ιταλία, εμφανίστηκε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της γειτονικής χώρας το οποίο πετούσε επί 25 λεπτά πάνω από το ελληνικό σκάφος.

Το περιστατικό συνέβη ανοιχτά του Πρίντεζι και όπως θα δείτε και στα πλάνα από το αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει η «Ζούγκλα», ένα μέλος του στρατιωτικού ελικοπτέρου φαίνεται να κοιτάζει και να παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις πάνω στο πλοίο.

Εκ των υστέρων, οι επιβάτες του πλοίου ενημερώθηκαν πως όλη αυτή η επιχείρηση με το ελικόπτερο που τρομοκράτησε τον κόσμο ήταν μέρος σεναρίου άσκησης (προφανώς έρευνας και διάσωσης), την οποία διεξήγαγε το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας.

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα τι είδους άσκηση ήταν πράγματι αυτή, από τη στιγμή που δεν ήταν ενημερωμένο ούτε το πλήρωμα, ούτε βεβαίως και ο καπετάνιος, πόσο μάλλον οι επιβάτες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Συνήθως, σε τέτοιες καταστάσεις, ο καπετάνιος ενημερώνεται εκ των προτέρων και πληροφορεί το πλήρωμα, το οποίο στη συνέχεια εξηγεί στους επιβάτες τι θα συμβεί. Τουλάχιστον έτσι συνηθίζεται.

Περίεργη παρακολούθηση του πλοίου «Λευκά Όρη» που έπλεε προς Ηγουμενίτσα, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας Περίεργη παρακολούθηση του πλοίου «Λευκά Όρη» που έπλεε προς Ηγουμενίτσα, από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.