Ξενάγηση στην οικία Τζαβέλλα για μαθητές της Β' Λυκείου της Ιονίου Σχολής

Ξενάγηση στην οικία Τζαβέλλα για μαθητές της Β' Λυκείου της Ιονίου Σχολής 


Στις 18 Οκτωβρίου είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε και να ξεναγήσουμε στην Οικία Τζαβέλλα στο Σούλι τους μαθητές της Β' Λυκείου της Ιονίου Σχολής με τον εξαίρετο Λυκειάρχη και Δάσκαλο Μελέτης Μελετόπουλος και τους άριστους συνοδούς καθηγητές των μαθητών. 
Η καλή διαγωγή, το ενδιαφέρον στις αφηγήσεις και οι εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών, ήταν αναμενόμενα από εμάς λόγω της περσινής μας εμπειρίας από την Ιόνιο Σχολή. Εύγε σε μαθητές καθηγητές και γονείς. 
Η ξενάγησή μας εκτός της Οικίας Τζαβέλλα, συνεχίστηκε στον Άγιο Γεώργιο, στο Βουλευτήριο, στα Πηγάδια, στο Αμφιθέατρο και φυσικά στο προσκύνημά μας μας στην Αγία Παρασκευή και στο Κούγκι. Εκεί μετά την άκρως διδακτική ομιλία - συζήτηση του Λυκειάρχη κου Μελετόπουλου με τους μαθητές, ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο γεμάτοι συγκίνηση. Τέτοιες σχολικές εκδρομές μας γεμίζουν ελπίδα αισιοδοξία και δύναμη.


Οι επισκέπτες σχεδόν 100 άτομα, γευμάτισαν στον Ξενώνας Σουλίου - Xenonas Souliou όπου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα του φαγητού και την εξυπηρέτηση.
Το Σούλι πλέον έχει την δυναμική να μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες Ιστορικού Τουρισμού και αναψυχής σε τόσο μεγάλα τουριστικά γκρουπ, βασιζόμενο δυστυχώς ακόμη μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, κάτι που είναι αδύνατον να υφίσταται σε μόνιμη βάση.
Τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών αφορούσαν και πάλι τις μη υποδομές του Ιερού Τόπου. Ευχάριστη εμπειρία η διαπίστωσή μου από κοντά των εργασιών για την διάσωση του Κάστρου της Κιάφας από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ξενάγηση στην οικία Τζαβέλλα για μαθητές της Β' Λυκείου της Ιονίου Σχολής Ξενάγηση στην οικία Τζαβέλλα για μαθητές της Β' Λυκείου της Ιονίου Σχολής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.