Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας η 9η γιορτή μανιταριών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας η 9η γιορτή μανιταριών

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στο πανέμορφο δάσος της Κουρούνας για μανιταροσυλλογή και πεζοπορία.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών με τα καλαθάκια, μαχαιράκια και πινελάκια περπάτησαν με τη χαρά του μεγαλείου της φύσης ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.
Η υπέροχη ορχήστρα TRIO TENORO, με τους θαυμάσιους ήχους οργάνων και φωνών έδινε το δικό της χρώμα στο ειδυλλιακό περιβάλλον.
Τα γευστικότατα σάντουιτς με γύρο μανιταριών της Αντάρας, τα νοστιμότατα σουβλάκια με συνοδεία του μυρωδάτου τσίπουρου, έδιναν τη δική τους απολαυστική δοξασία.
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος που έχει την εποπτεία και ευθύνη της εκδήλωσης έβαλε τις δικές πινελιές με τα καπέλο, μπλουζάκια και μανιταρομαχαιράκια που διέθετε.
Τέλος η προσφερθείσα νοστιμότατη μανιταρόσουπα ήρθε κι έδεσε με όλη την εκδήλωση και φυσικά με τη γαστρική αναμονή.
Οι εκτιμήσεις λένε ότι τη σημερινή εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους σίγουρα πάνω από 800 άτομα.
Συγχαρητήρια στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυδροσιτών, στο cafe-snak-bar ΑΝΤΑΡΑ, στις νέες και νέους του χωριού και σ όσες κι όσους συνέβαλαν στην ομολογουμένως αυτή επιτυχή εκδήλωση.
Εγώ δε, αισθάνομαι πανευτυχής και δικαιωμένος, που ως πρόεδρος του Συλλογου, πρότεινα την ιδέα και με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ., αλλά και τη βοήθεια του μανηταροσυλλέκτη συγχωριανού Νικόλα Στ. Μαρτινη πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή μανιταριών την 17η Οκτωβρίου 2015.
Σήμερα αυτή η γιορτή έγινε θεσμός και απογειώθηκε ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια όχι μόνο του Πολυδροσου, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα.
Μακάρι κάθε χρόνο να έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη επιτυχία.
Ελπίζω η δημοτική αρχή, που ως τώρα όλα αυτά τα χρόνια δε βοήθησε, να δώσει τη δέουσα προσοχή και να γίνει αρωγός, γιατί με τέτοιες εκδηλώσεις κρατούνται ζωντανά αυτά τα μικρά επαρχιακά κύτταρα της Ελληνικής επικρατείας.




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας η 9η γιορτή μανιταριών Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας η 9η γιορτή μανιταριών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.