Το έπος του ΄40 με τις νότες του Μίκη Θεοδωράκη από το νηπιαγωγείο Πέρδικας σε συνεργασία με το νηπιάγωγειο Συβότων

Το έπος του ΄40 με τις νότες του Μίκη Θεοδωράκη από το νηπιαγωγείο Πέρδικας σε συνεργασία με το νηπιάγωγειο Συβότων


Μεγάλη τιμή και χαρά για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας να υποδεχθεί στο χωριό και στο σχολείο του ομάδα Γάλλων εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της κινητικότητας προσωπικού των Ευρωπαικών προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ1 για τη Σχολική Εκπαίδευση! Οι Γάλλοι εταίροι τους θα παραμείνουν στο χωριό Πέρδικα από 27 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και projects που “τρέχουν”, καθώς και τις διδακτικές τεχνικές και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί η ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών μεταξύ ευρωπαικών σχολικών μονάδων!
Μεγάλη χαρά και τιμή είναι επίσης για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας μια συνεργασία που ξεκίνησε φέτος με το Νηπιάγωγειο Συβότων υπό το πρίσμα ενός ετήσιου Σχεδίου Δράσης που αναπτύσσεται από τα δύο σχολεία σχετικά με την ευρύτερη διασύνδεση των νηπιαγωγείων τους με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη τοπική και μη κοινωνία. Η συνεργασία αυτή αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός project με αφορμή το αφιερωματικό από το Υπουργείο Πολιτισμού έτος 2025 ως έτος Μίκη Θεοδωράκη. Κατά τη διάρκεια του project αυτού τα νήπια θα έρθουν σε επαφή με τη ζωή και έργο του “τεράστιου” Μίκη Θεοδωράκη και θα γνωρίσουν την παρακαταθήκη που άφησε ο εμβληματικός αυτός Έλληνας στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στο πλαίσιο αυτού του project έχει συνδιοργανωθεί από δύο νηπιαγωγεία μια ανοιχτή, εκδήλωση-αφιέρωμα στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και την επικείμενη έλευση των Γάλλων εταίρων τους σε ένα πρώτο επίπεδο διάχυσης των αποτέλεσμάτων του συγκεκριμένου project. Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν πολυτροπικώς από τα νήπια, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έργα του Μίκη Θεοδωράκη που το περιεχόμενό τους συνδέεται με τον εθνικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και τα ιστορικά γεγονότα του 1940. Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τα Νηπιαγωγεία!
Το έπος του ΄40 με τις νότες του Μίκη Θεοδωράκη από το νηπιαγωγείο Πέρδικας σε συνεργασία με το νηπιάγωγειο Συβότων Το έπος του ΄40 με τις νότες του Μίκη Θεοδωράκη από το νηπιαγωγείο Πέρδικας σε συνεργασία με το νηπιάγωγειο Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.