Το εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φιλιατών

Το εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φιλιατών


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Φιλιατών οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικείων και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου του 2024.
Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και τα Δημοτικά Σχολεία για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
11.00 π.μ.
Προσκύνημα των μαθητών των σχολείων Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης και των τροφίμων του Kέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των αθανάτων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.
6:00 μ.μ.
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
7:00 μ.μ.
Προσέλευση επισήμων.
7:30 μ.μ.
Περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη των Φιλιατών.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
7:30 π.μ
Θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940
7:30 π.μ.
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Eκκλησίας. Η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. Θεία λειτουργία της Αγίας Σκέπης στον ιερό Ναό Άγιο Δημητρίου.
8:00 π.μ.
Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.
10:00 π.μ.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, από τον Διευθυντή Γενικού Λυκείου Φιλιατών κ. Κιτσάτη Κωσταντίνο. Στη συνέχεια ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού, προσευχή για την ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.
11:00 π.μ.
Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης μας και πεζοπόρων τμημάτων του 628 ΜΤΠΦ.
11:45 π.μ.
Δεξίωση επισήμων και πολιτών στην Λέσχη αξιωματικών.
5:30 μ.μ.
Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές Αρχές, τα Σώματα Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών.
Οι Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν, σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν, τα της Εκκλησιαστικής Τελετής, Τάξεως – Παρατάξεως.
Υπεύθυνη Τελετής ορίζεται η Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου κ. Μπέλλου Αναστασία.
Το εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φιλιατών Το εορταστικό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.