Το «ΕΣΠΑ on the Road» Σάββατο 21 στην Ηγουμενίτσα

Το «ΕΣΠΑ on the Road» Σάββατο 21 στην Ηγουμενίτσα 





Το «ΕΣΠΑ on the Road» - οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ, με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας - συνεχίζει τη διαδρομή του το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
 
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 Αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας


18:00: Active sports. Μέσα στο αστικό δασύλλιο ειδικές κατασκευές, δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά όλων των ηλικιών να δοκιμάσουν παιχνίδια δράσης και φυσικής αντοχής, σε συνεργασία με την εταιρεία Τrekking Hellas. Όλες οι δραστηριότητες θα βαθμολογούνται με πόντους και η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους, θα αναδειχθεί νικήτρια.

20:00: Παρατήρηση άστρων. Από το Αστικό Δασύλλιο, μεταφερόμαστε λίγα μέτρα πιο μακριά στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας. Ανεβαίνουμε… ψηλά και με ειδικά τηλεσκόπια, μικροί και μεγάλοι, έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό, σε συνεργασία με τo Planetarium On The Go.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

- Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου


12:00: Ποδηλατάδα. Πολίτες όλων των ηλικιών διασχίζουν με τα ποδήλατά τους το νέο αυτοκινητόδρομο / ποδηλατόδρομο, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ξεκινώντας από την Πλατεία Σεισμοπλήκτων (απέναντι από το Στρατόπεδο Βελισσαρίου), θα διανύσουν μια απόσταση 3,6 χιλιομέτρων μέχρι την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα επιστρέψουν στο Πάρκο.

Στη δράση, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συμμετέχουν ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ιωαννίνων P&I, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Green Move, η Εταιρεία Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηπείρου (ΕΠΤΑ), προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις δράσεις της ασφαλούς οδήγησης, το Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Ατόμων Πασχόντων από Άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Alzheimer, καλώντας τα μέλη του να κάνουν μαζί μας ποδήλατο και να στείλουν μηνύματα ευαισθητοποίησης.

Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Πλατεία Σεισμοπλήκτων (απέναντι από το Στρατόπεδο Βελισσαρίου).

Χιλιομετρική απόσταση: 7,2 χιλιόμετρα

Γενικοί κανόνες για τους συμμετέχοντες:

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

· Οι ποδηλάτες κάτω των 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από άτομα 16 ετών και άνω. Οι ποδηλάτες από 12 ετών και άνω υποχρεούνται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης προσώπου

· Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να κρατούν το τιμόνι με τα δύο χέρια

· Απαγορεύεται να μεταφέρουν επιπλέον επιβάτες

· Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά ή κινητό

· Υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις ενδείξεις μέσων σήμανσης και σηματοδότησης

· Όσον αφορά στον εξοπλισμό, συνιστάται η χρήση κράνους

* Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν αναμνηστικά δώρα.
Το «ΕΣΠΑ on the Road» Σάββατο 21 στην Ηγουμενίτσα Το «ΕΣΠΑ on the Road» Σάββατο 21 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.