Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μελέτη ποδηλατόδρομου Συβότων - Πέρδικας

Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μελέτη ποδηλατόδρομου Συβότων - Πέρδικας




ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ – ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εντάχθηκε στο σκέλος της τεχνικής βοήθειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος του ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση της διαδικασίας εκπόνησης μελετών για την ωρίμανση έργων του Δήμου Ηγουμενίτσας, η εκτέλεση των οποίων θα χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια από το ίδιο πρόγραμμα. Πρόκειται για έργα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόσφατα τροποποιηθέν Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν στα εξής έργα:

1. Δημιουργία παράκτιας διαδρομής για πεζούς & ποδηλάτες μεταξύ Συβότων – Πέρδικας. Η πράξη αφορά στο εμβληματικό έργο της κατασκευής πεζόδρομου -ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους 6 km περίπου, ο οποίος θα ξεκινά από το όριο της πολεοδομικής μελέτης Συβότων (διασταύρωση προς παραλία Ζάβια) και θα καταλήγει στη γέφυρα πλησίον της διασταύρωσης προς το camping Sofas στην Πέρδικα.

2. Έργα διευθέτησης ρεμάτων Πλαταριάς. Η πράξη αφορά στην διευθέτηση δύο ρεμάτων στον οικισμό Πλαταριάς (βόρειο ρέμα οικισμού και κεντρικό ρέμα).

3. Έργα εξοικονόμησης ενέργειας σχολικών μονάδων Δήμου Ηγουμενίτσας. Η πράξη αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο τριώροφο σχολικό συγκρότημα του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης).

4. Έργα εξοικονόμησης ενέργειας / επανάχρησης κτιρίων Δήμου Ηγουμενίτσας. Η πράξη αφορά σε παρεμβάσεις σε δύο δημοτικά κτίρια:

α) Σε τμήμα του τριώροφου κτιριακού συγκροτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (πρώην μαθητική εστία) και

β) Στο τετραώροφο κτίριο του πρώην Δημαρχείου.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω της εκπόνησης των προαναφερόμενων μελετών, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ωρίμανση των έργων, τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μελέτη ποδηλατόδρομου Συβότων - Πέρδικας Eντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μελέτη ποδηλατόδρομου Συβότων - Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.