Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης




Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί η δημοτική αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας του κ. Παναγιώτη Νταή (ΠΑΣΟΚ) δια μέσω του εντεταλμένου της σύμβουλο Μαργαριτίου άσκησε μήνυση στον Πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας Σπύρο Υφαντή την Γ.Γραμματέα Σοφία Σεγγούνη, επειδή άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου, όπως όφειλαν.

Στις 22 Μαϊου 2024, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Μαργαριτίου, διαπληκτίστηκε με εργαζόμενη συνάδελφο και υπεύθυνη του παιδικού σταθμού. Η συνάδελφος απευθύνθηκε στο σωματείο, και συγχρόνως ενημέρωσε και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για το συμβάν να επιληφθεί του θέματος . Ο σύλλογος προέβη σε ανακοίνωση-καταγγελία όπου καταδίκασε το φαινόμενο και τη συμπεριφορά του Συμβούλου απέναντι στη συνάδελφο.

Ο Δημοτικός σύμβουλος κατόπιν εξαπόλυσε κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών, διώκοντας συνδικαλιστικά με μήνυση τον Πρόεδρο και τη Γεν. Γραμματέα αλλά και την εργαζόμενη υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου .

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Η δημοτική αρχή Δήμου Ηγουμενίτσας θέλοντας να στηρίξει το καλό παιδί της παράταξης της εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αντεργατική πολιτική της και έχει επιδοθεί στο κυνήγι των συνδικαλιστών αφού δεν προέτρεψε τον Δημοτικό σύμβουλο να μην προβεί σε μηνύσεις κατά αυτών, αλλά ούτε και έκανε καμία κίνηση και καμία ενέργεια για την επιστολή που έστειλε η συνάδελφος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια Αντιδήμαρχο για να επιληφθεί επι του θέματος.

Θεωρούν ότι με τέτοιες ενέργειες και «σύμμαχο» τους την αστική δικαιοσύνη που καταδικάζει αγωνιστές εργαζόμενους, βγάζει στο άψε-σβήσε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, αλλά κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική ασυδοσία και στα εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ζωές εργαζομένων, θα φιμώσουν τους εργαζόμενους απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία τους.

Η μήνυση που ασκείτε δεν έχει να κάνει με καμία προσωπική αντιδικία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, έχει να κάνει ξεκάθαρα με την συνδικαλιστική δράση μας που όπως ολοφάνερα φαίνεται, η Δημοτική Αρχή ενοχλείται από την λειτουργία του Σωματείου και τη δράση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο πως στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Δήμου Ηγουμενίτσας και απαιτούμε την απαλλαγή των συνδικαλιστικών στελεχών και της συναδέλφου που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.