Καθάρισαν το ρέμα της Λάκκας μετά το ρεπορτάζ μας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Καθάρισαν το ρέμα της Λάκκας μετά το ρεπορτάζ μας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σήμερα το πρωί, συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας προχώρησε στον καθαρισμό του ρέματος της Λάκκας, μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το ρεπορτάζ του thespro.gr. Οι εικόνες που παρουσιάσαμε το Σάββατο, οι οποίες έδειχναν τη βλάστηση να έχει φράξει το ρέμα και τον κίνδυνο πλημμύρας να είναι άμεσος, κινητοποίησαν τις αρμόδιες αρχές.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και στους υπευθύνους, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στην κατάσταση και προχώρησαν στον απαραίτητο καθαρισμό, προστατεύοντας την περιοχή από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα. Η ταχύτατη αντίδραση δείχνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των αρμοδίων για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.


Ωστόσο, παρά την άμεση κινητοποίηση, πρέπει να επισημανθεί ότι ο καθαρισμός τέτοιων κρίσιμων υποδομών θα έπρεπε να αποτελεί τακτική διαδικασία και όχι να πραγματοποιείται μόνο έπειτα από καταγγελίες ή δημοσιεύματα. Η έγκαιρη πρόληψη είναι το κλειδί για την αποφυγή καταστροφών, ειδικά σε μια περίοδο όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά και απρόβλεπτα.

Η δημοτική και περιφερειακή αρχή οφείλουν να συνεργάζονται και να προγραμματίζουν τακτικά έργα καθαρισμού και συντήρησης των ρεμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο πλημμύρας. Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αποτελέσει το έναυσμα για συστηματική πρόληψη και όχι απλώς μια εφάπαξ ενέργεια μετά από δημόσια πίεση.

Καθάρισαν το ρέμα της Λάκκας μετά το ρεπορτάζ μας (+ΒΙΝΤΕΟ) Καθάρισαν το ρέμα της Λάκκας μετά το ρεπορτάζ μας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.