Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω και γιατί

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω και γιατί




Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας έχει ξεκινήσει και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου εγκαταλείπουμε τη θερινή ώρα για να επιστρέψουμε και πάλι στη χειμερινή.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών στις 4:00 θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00.

Η αλλαγή ώρας και η … ιδέα του Βενιαμίν Φραγκλίνου

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784 «έριξε» την ιδέα στην Αμερική, να ξυπνούν όλοι μία ώρα νωρίτερα, για να εξοικονομούν ενέργεια. Βέβαια, η σκέψη αυτή δεν εφαρμόστηκε άμεσα. Οι Γερμανοί την θυμήθηκαν πρώτοι το 1916 και γύρισαν τα ρολόγια τους. Την εποχή εκείνη μαινόταν ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος και η σκέψη ήταν να εξοικονομήσουν ενέργεια, εκμεταλλευόμενοι το ηλιακό φως

Στην Ελλάδα η αλλαγή της ώρας καθιερώθηκε το 1975, όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η συζήτηση για κατάργηση αυτής της διαδικασίας όλο και πυκνώνει. Αιτία είναι ότι η ενέργεια που κερδίζεται το πρωί, καταναλώνεται μόλις σκοτεινιάσει νωρίτερα (λόγω αλλαγής ώρας).
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω και γιατί Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω και γιατί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.