Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου: Από το Προδρόμι Παραμυθιάς στην παγκόσμια σκηνή

Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου: Από το Προδρόμι Παραμυθιάς στην παγκόσμια σκηνή


Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο "Γυναίκες και Ελληνισμός" πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Την ιδέα και ευθύνη της εξαιρετικά επιτυχημένης διοργάνωσης είχε η κα. Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου. Η κ. Ιωάννου, κάτοικος Αυστραλίας, καταγόμενη όμως από το Προδρόμι Παραμυθιάς, κατάφερε να συγκεντρώσει 43 ομιλητές και 150 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, εδώ στην Ήπειρο. Βασικός στόχος όλων, ήταν η ανάδειξη της σημασίας του Ελληνισμού και της συμβολής των γυναικών στην ενδυνάμωσή του, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το συνέδριο, που διεξήχθη στο Grand Serai Congress and Spa στα Ιωάννινα, έτυχε θερμής υποδοχής, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται από την Ελληνίδα δημοσιογράφο Helen Kapalos. Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη συμβολή των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και στη σημασία της διατήρησης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες από μεγάλο μέρος της διασποράς, σε θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, την ανάληψη ηγετικών θέσεων από γυναίκες καθώς και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας.

Ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σουλίου, Αθανάσιος Ζ. Ντάνης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και τόνισε τα πολλαπλά οφέλη για την περιοχή της Ηπείρου από τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Ο κ. Ντάνης, υπογράμμισε ότι πέραν της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας θεματολογίας τους, αυτές συμβάλλουν τα μέγιστα στην τουριστική προβολή και την προώθηση της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής μας.


Το συνέδριο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες στην περιοχή μας. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν τον μυθικό ποταμό Αχέροντα, καθώς και το ιστορικό Σχολείο Βούλγαρη στην Παραμυθιά, ένα σύμβολο της εκπαιδευτικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η επιτυχία του συνεδρίου δεν άφησε αμφιβολία για την ανάγκη συνέχειας τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν και ενδυναμώνουν το ρόλο των γυναικών στις κοινωνίες όλου του κόσμου, ενισχύουν την ελληνική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, αλλά και φέρνουν στο προσκήνιο τον πλούσιο πολυθεματικό θησαυρό της Ηπείρου.

Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου: Από το Προδρόμι Παραμυθιάς στην παγκόσμια σκηνή Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου: Από το Προδρόμι Παραμυθιάς στην παγκόσμια σκηνή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.