Φύτρωσε "δάσος" μέσα στο ρέμα της Λάκκας | Κίνδυνος πλημμύρας για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φύτρωσε "δάσος" μέσα στο ρέμα της Λάκκας | Κίνδυνος πλημμύρας για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Παρότι η φθινοπωρινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι συχνά, το ρέμα της Λάκκας στην Ηγουμενίτσα παραμένει ακαθάριστο, με την πυκνή βλάστηση να φράζει τη ροή του νερού και να δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο πλημμυρών. 
Παρά τις προειδοποιήσεις για τα επερχόμενα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα, το ρέμα της Λάκκας παραμένει ακαθάριστο και σε επικίνδυνη κατάσταση. 
Όπως αποκαλύπτουν οι πρόσφατες φωτογραφίες του thespro.gr, η πυκνή βλάστηση έχει φράξει σχεδόν εξ ολοκλήρου το ρέμα, το οποίο διέρχεται ανάμεσα από το δικαστικό μέγαρο και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πλημμύρας τις περιουσίες των κατοίκων.


Ωστόσο, η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας φαίνεται να αδιαφορεί για τον καθαρισμό του ρέματος, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνη. 
Η προληπτική δράση, που αποτελεί πάγια πρακτική σε παρόμοιες καταστάσεις, φαίνεται να είναι άγνωστη τακτική για τη σημερινή δημοτική αρχή, αφήνοντας την τύχη των κατοίκων στα χέρια της φύσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι συνεχείς εκκλήσεις για πρόληψη και άμεση παρέμβαση μένουν κενής απάντησης, παρά τον αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι κάτοικοι δικαίως ανησυχούν, καθώς η έλλειψη προληπτικών μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές καταστροφές σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. 
Η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε καθαρισμό του ρέματος, πριν η αμέλεια οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.
Η αδιαφορία αυτή της εκάστοτε δημοτικής αρχής αποτελεί εμπαιγμό για την τοπική κοινωνία, που κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και τις ίδιες αδικαιολόγητες δικαιολογίες, εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον. 
Οι προειδοποιήσεις των ειδικών είναι σαφείς, και η δημοτική αρχή καλείται να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.

Φύτρωσε "δάσος" μέσα στο ρέμα της Λάκκας | Κίνδυνος πλημμύρας για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Φύτρωσε "δάσος" μέσα στο ρέμα της Λάκκας | Κίνδυνος πλημμύρας για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.