ΠΑΣΟΚ και οικογενειοκρατία στη Θεσπρωτία

ΠΑΣΟΚ και οικογενειοκρατία στη Θεσπρωτία


Την πολιτική σκηνή της Θεσπρωτίας απασχολεί το τελευταίο διάστημα, μια ακόμη πτυχή οικογενειοκρατίας, αυτή τη φορά με γυναικείο πρόσημο. 
Τρεις γυναίκες, σύζυγοι γνωστών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία, έχουν εξασφαλίσει διορισμούς ως προσωρινές συνεργάτιδες δημάρχων της περιοχής, εγείροντας θέμα για τα κριτήρια επιλογής.
Το ειρωνικό της υπόθεσης εντοπίζεται στην αντίφαση της πολιτικής τοποθέτησης των συζύγων τους, οι οποίοι είναι σημαίνοντα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση -και όχι μόνο- της Θεσπρωτίας. 
Ενώ οι ίδιοι κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για οικογενειοκρατία και αλαζονική στάση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του 41%, οι ίδιοι φαίνεται να επαναλαμβάνουν μια παρόμοια τακτική. 
Το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό μόλις 11.8% στις τελευταίες εκλογές, διαχειρίζεται τις τοπικές έμμισθες θέσεις, που του δίνει δικαίωμα ο νομοθέτης, με έναν τρόπο που προκαλεί ερωτήματα ως προς τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη διοίκηση.
Οι πολίτες της Θεσπρωτίας, αντιμέτωποι με αυτά τα φαινόμενα, έχουν κάθε δικαίωμα να αναρωτιούνται για τα κριτήρια επιλογής αυτών των θέσεων. 
Πώς είναι δυνατόν τα στελέχη ενός κόμματος που καταγγέλλει την οικογενειοκρατία, να απολαμβάνουν ίδιων πρακτικών; 
Αυτή η υποκρισία υπονομεύει την αξιοπιστία τους και ενισχύει την απογοήτευση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.
Αντικείμενο συζήτησης θα πρέπει να γίνει η ανάγκη για διαφάνεια και ισότητα στις προσλήψεις της δημόσιας διοίκησης και όχι το ποιος πολιτικός βόλεψε τη γυναίκα του και σε ποια θέση.
Οι Θεσπρωτοί αξίζουν μια διοίκηση που δεν εξυπηρετεί στενά πολιτικά και οικογενειακά συμφέροντα, αλλά λειτουργεί με αρχές αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, ενισχύοντας τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
Είναι κρίσιμης σημασίας για την πολιτική ηθική, να απομακρυνθούμε από πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία και να απαιτήσουμε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να είναι πραγματικοί φύλακες του κοινωνικού καλού και της αξιοκρατίας.
ΠΑΣΟΚ και οικογενειοκρατία στη Θεσπρωτία ΠΑΣΟΚ και οικογενειοκρατία στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.