Η αναλγησία της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας: Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού σπαταλιούνται (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η αναλγησία της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας: Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού σπαταλιούνται (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η κατάσταση στο Καστρί Ηγουμενίτσας ξεπερνά κάθε όριο λογικής και ανευθυνότητας από τη ΔΕΥΑΗ και τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Εδώ και τρεις μήνες, μια διαρροή από τη δεξαμενή του πόσιμου νερού, αφήνει το πολύτιμο αυτό αγαθό να τρέχει ανεξέλεγκτα, ενώ οι αρμόδιες αρχές φαίνεται να αγνοούν την έκταση του προβλήματος ή ακόμα χειρότερα, να επιλέγουν να το παραβλέπουν, αφού έχουν ενημερωθεί πολλές φορές από κατοίκους.
Το νερό, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών, καταλήγει στο έδαφος, δημιουργώντας έναν ποταμό που κυριολεκτικά πνίγει την περιοχή. 
Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ένα αδιάβατο μονοπάτι, γεμάτο λάσπη και φυτά που ευδοκιμούν λόγω της αφθονίας του νερού. Αυτή η εικόνα θα μπορούσε να είναι μια τραγική κωμωδία, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστική.
Δεν αρκεί η αδιαφορία των υπευθύνων, οι οποίοι φαίνεται να θεωρούν ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν αποτελεί προτεραιότητα. 
Σε μια περίοδο που οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση νερού, ειδικά μετά από ένα εξαιρετικά θερμό και ξηρό καλοκαίρι, οι ίδιοι οι θεσμοί που θα έπρεπε να προστατεύουν το δημόσιο αγαθό επιτρέπουν την αλόγιστη σπατάλη του.
Τα βρύα που έχουν αναπτυχθεί στο ρυάκι που δημιουργήθηκε από την ανεξέλεγκτη ροή του νερού είναι η πιο τρανή απόδειξη για το πόσο σοβαρό και μακροχρόνιο είναι το πρόβλημα. 
Η αδράνεια της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν είναι απλά αδικαιολόγητη, είναι επικίνδυνη. 
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την τεράστια αυτή απώλεια ενός τόσο πολύτιμου πόρου;
Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η αναλγησία και θα γίνει κάτι ουσιαστικό για την επίλυση του προβλήματος; 
Ο χρόνος τρέχει, το ίδιο και το νερό...

Η αναλγησία της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας: Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού σπαταλιούνται (+ΒΙΝΤΕΟ) Η αναλγησία της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας: Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού σπαταλιούνται (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.