Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για αυξημένα μέτρα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για αυξημένα μέτρα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων 


Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας εξέδωσε ανακοίνωση για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται να πλήξουν την Ήπειρο και το Ιόνιο την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, οι περιοχές της Ηπείρου, του βόρειου Ιονίου και της δυτικής Στερεάς θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι τοπικά έντονες, ενώ δεν αποκλείεται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 6 μποφόρ, και τοπικά έως 7 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για θαλάσσιες μετακινήσεις.

Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους πολίτες, τους ναυτικούς και τους επαγγελματίες της θάλασσας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα. Συστήνεται στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεσή τους στα λιμάνια, ενώ οι ερασιτέχνες αλιείς και οι επαγγελματίες καλούνται να είναι σε διαρκή επιφυλακή και να αποφεύγουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες μέχρι την ύφεση των φαινομένων.
Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για αυξημένα μέτρα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για αυξημένα μέτρα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.