Καταγγελία από την Πρέβεζα, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας…

Καταγγελία από την Πρέβεζα, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας…




Ο Σύλλογος Εργαζομένων Α΄ Βαθμού Ν. Πρέβεζας στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικαλιστικά στελέχη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, Υφαντή Σπυρίδωνα πρόεδρο του συλλόγου και την ΓΓ του συλλόγου Σοφία Σεγγούνη, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του δήμου, όπως όφειλαν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας του κ. Παναγιώτη Νταή, δια μέσω του εντεταλμένου της σύμβουλου Μαργαριτίου μηνύει τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Μάιο του 2024 τόλμησαν να υπερασπιστούν και να στηρίξουν την εργαζόμενη συνάδελφο τους και υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας”.
Καταγγελία από την Πρέβεζα, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας… Καταγγελία από την Πρέβεζα, κατά της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.