Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Πολυδύναμο..

Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Πολυδύναμο..



Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στο Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης χρηστών ναρκωτικών και αλκοόλ, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Το Πολυδύναμο αποτελεί μία δομή που χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας και αγώνα για να τεθεί σε λειτουργία και ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό και να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται στην διαδικασία της απεξάρτησης από ουσίες.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι δεν έχει προβλεφθεί καμία χρηματοδότηση πέραν του Δεκεμβρίου οπότε και λήγει αυτή από το ΕΣΠΑ.

Οι 26 θέσεις εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του έτους.

«Το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της δομής είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΑΕ ο οποίος θα εποπτεύεται και θα επιχορηγείται από το ίδιο αναλαμβάνοντας να διοικήσεις του ενοποιημένους από τις αρχές του έτους φορείς απεξάρτησης της χώρας, δεν ενήργησαν εγκαίρως για την χρηματοδοτική διασφάλιση της δομής» υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Από την ηγεσία διατυπώθηκε η άποψη ότι η μοναδική εναλλακτική λύση για την συνέχιση λειτουργίας του Πολυδύναμου είναι η εξασφάλιση κονδυλίων από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου και η μετατροπή των συμβάσεων σε ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή με μπλοκάκι.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά να διασφαλιστεί η συνέχεια λειτουργίας της δομής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και να γίνει ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Πηγή epiruspost.gr
Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Πολυδύναμο.. Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Πολυδύναμο.. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.