Ο π. Ματθαίος Ζήσης νέος εφημέριος του Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου

Ο π. Ματθαίος Ζήσης νέος εφημέριος του Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραπίων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Γραικοχωρίου. Στη συνέχεια τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του εκλιπόντος εφημερίου μας Πατέρα Πέτρου Παππά.
Προ του “Δι’ ευχών” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραπίων απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα, παρουσιάζοντας συγχρόνως επισήμως τον νέο Εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου, Αιδεσιμολογιώτατο π. Ματθαίο Ζήση, σημειώνοντας ότι θα υπηρετήσει με ιερό ζήλο και θα εργασθεί για την προκοπή και τη σωτηρία του ευλογημένου λαού του Θεού, κάλεσε δε τους κατοίκους της Ενορίας να αγκαλιάσουν με σύνεση και να στηρίξουν έμπρακτα το έργο του νέου μας Εφημέριου οδηγούμενοι από αυτόν στη βασιλεία των ουρανών.

Ο π. Ματθαίος είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά .
Είναι Απόφοιτος τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης .
Χειροτονήθηκε διάκονος την 20η Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς από τον Πρώην Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο. Διακόνησε επί ένα περίπου χρόνο στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.
Τον Αύγουστο του 2024 ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραπίων του απένειμε τον τιμητικό τίτλο του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως.
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στις 14 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και του απονεμήθηκε το οφίκιο του Οικονόμου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραπίωνα .
Όλοι μαζί ας καλωσορίσουμε τον Πατέρα Ματθαίο και να του ευχηθούμε να είναι καλοστερεωμένος, η Παναγία μας να τον σκεπάζει και να τον χαριτώνει στην Ιερατική του διακονία.
Ο Άγιος Δημήτριος να του δίνει δύναμη και κουράγιο και εμείς να είμαστε δίπλα του και να τον ενδυναμώνουμε, να τον ενισχύουμε και να τον χαιρόμαστε στην ενορία μας.
Πατέρα Ματθαίε, είμαστε σίγουροι ότι όλη η Ενορία θα είναι στο πλευρό σου αρωγός και θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση της στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.
Να ζήσεις και να είσαι πάντα ΑΞΙΟΣ!!!

Για το ΔΣ του
Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου « Ο Άγιος Δημήτριος»
Ο Προέδρος
Ματρακούκας Γεώργιος
Ο π. Ματθαίος Ζήσης νέος εφημέριος του Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου Ο π. Ματθαίος Ζήσης νέος εφημέριος του Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.