Επιστολή της Αδελφότητας “Το Ηρωικό Σούλι” προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για δρόμο προς το νεκροταφείο στη Σαμωνίβα

Επιστολή της Αδελφότητας “Το Ηρωικό Σούλι” προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για δρόμο προς το νεκροταφείο στη Σαμωνίβα




Προς το δήμαρχο Αθανάσιο Ντάνη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη διαπλάτυνση του δρόμου στα ΣΕΛΚΙΑ Σαμωνίβας

Η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», με σχετικά υπομνήματα που έχει υποβάλλει κατά καιρούς, διεκδικούσες από τις αρμόδιες αρχές- και το Δήμο Σουλίου- να προχωρήσουν στη διαπλάτυνση του δρόμου στη θέση Σέλκια που οδηγεί από και προς το Νεκροταφείο του χωριού και τον ιερό ναό Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου Σαμωνίβας.

Το ίδιο αίτημα, είχαμε αναδείξει και από την εφημερίδα του Συλλόγου μας «Ηρωϊκό Σούλι», επισημαίνοντας ότι επείγει η ικανοποίηση του καθώς κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα ή και δυστύχημα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Η ουσία του προβλήματος, προβάλλεται και στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας, που δημοσιεύτηκε στο 60ο φύλλο και κυκλοφόρησε το Μάη του 2024. Με το εν λόγω άρθρο, που είχε ως κύριο τίτλο «Επικίνδυνη η πρόσβαση στο Νεκροταφείο Σαμωνίβας» και πλαγιότιτλο «Επείγει η διαπλάτυνση του δρόμου στη θέση Σέλκια, καθώς παρουσιάζει ρήγματα»:

– Καλούσαμε τη νέα δημοτική αρχή Σουλίου, «να ασχοληθεί άμεσα» με το συγκεκριμένο πρόβλημα επισημαίνοντας: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναβολές. Η διαπλάτυνση του δρόμου στα Σέλκια επείγει, καθώς κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα ή και δυστύχημα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα».
– Ενημερώναμε τους αρμοδίους πως «το πλαϊνό τοιχίο αλλά και το κατάστρωμα του δρόμου (είχαν κατασκευαστεί στο στα Σέλκια προχείρως πριν από σχεδόν 3 δεκαετίες) παρουσιάζουν ρήγματα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνουν». Ως αποδεικτικό στοιχείο της επικινδυνότητας του δρόμου, δημοσιεύσαμε και σχετική φωτογραφία (φαίνεται σχισμή μήκους ενός μέτρου, πλάτους δέκα πέντε περίπου πόντων και βάθος άνω του ενός μέτρου), σημειώνοντας πως «η σχισμή αυτή δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν το τελευταίο δίμηνο».

Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζαμε στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας (Δήμος, Περιφέρεια κλπ) ότι «για τη διαπλάτυνση του δρόμου στα Σέλκια, υπάρχει και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που εκδόθηκε πριν από 25 χρόνια. Η απόφαση του ΣτΕ δεν εφαρμόστηκε ποτέ με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιες (οι δημοτικοί άρχοντες που εκλέχτηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες)».

Και το δημοσίευμα, κατέληγε με την ελπίδα ότι «η νέα διοίκηση του Δήμου Σουλίου, θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και θα προχωρήσει άμεσα στη διαπλάτυνση του δρόμου στα Σέλκια και στα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του πλαϊνού τοιχίου, πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα».

Επειδή, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε να έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Σουλίου να μας ενημερώσει:

Τι ενέργειες έχει κάνει στο οκτάμηνο της θητείας της, για την εφαρμογή της τελεσίδικης απόφασης του ΣτΕ, που προβλέπει τη διαπλάτυνση του δρόμου στα Σέλκια, ώστε να αποτρέψει κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα που κινούνται από και προς το Νεκροταφείο Σαμωνίβας και το λιβάδι της Αρδελίνας;


Για το ΔΣ της Αδελφότητας
Ο πρόεδρος Λάμπρος (Χαράλαμπος) Τόκας
Επιστολή της Αδελφότητας “Το Ηρωικό Σούλι” προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για δρόμο προς το νεκροταφείο στη Σαμωνίβα Επιστολή της Αδελφότητας “Το Ηρωικό Σούλι” προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για δρόμο προς το νεκροταφείο στη Σαμωνίβα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.