Συνάντηση του Συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Νταή και Αντιδήμαρχο κ.Αλέξανδρο Μητσέλο

 Συνάντηση του Συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νταή και  Αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Μητσέλο


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας σε κατάστημα εστίασης της πόλης μας. Στην όμορφη παρέα μας παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ.Παναγιώτης Νταής και ο Αντιδήμαρχος κ.Αλέξανδρος Μητσέλος, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η προσβασιμότητα την οποία ο Σύλλογος μας τοποθετεί στην κορυφή των πρπτεραιοτήτων του ως το βασικότερο δικαίωμα ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Επ' αυτού έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις όπως η κατασκευή τουαλετών ΑμεΑ, η συστηματική επισκευή και βελτίωση των πεζοδρομίων με ράμπες και οδεύσεις ΑμεΑ, περισσότερες θέσεις στάθμευσης ή ακόμα και η δημιουργία καμπάνιας με οδηγίες οδικής συμπεριφοράς Επιπλέον καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία με τους εκπαιδευτές σχολών οδήγησης για την ευαισθητοποίηση των νέων υποψήφιων οδηγών απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά αλλά και την τήρηση των κανόνων στη στάθμευση.

Το δικαίωμα ενός Ατόμου με Αναπηρία στην εκπαίδευση και την εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο.
Η υλοποίηση λοιπόν επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιους ή και σε ιδιωτικούς φορείς είναι μεγίστης σημασίας.
Με καλή θέληση και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να πράξουμε τα δέοντα έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των ΑμεΑ.
Συνάντηση του Συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Νταή και Αντιδήμαρχο κ.Αλέξανδρο Μητσέλο  Συνάντηση του Συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας με τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Νταή και  Αντιδήμαρχο κ.Αλέξανδρο Μητσέλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.