Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ήπειρο, αυτή την Πέμπτη, στην Πάργα!

Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ήπειρο, αυτή την Πέμπτη, στην Πάργα!




Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για αυτό το καλοκαίρι στην Ήπειρο, η συναυλία που θα γίνει στην Πάργα για τα 70 χρόνια με της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με καλεσμένο τον διεθνούς φήμης Μαέστρο της MISO (Miami Symphony Orchestra) EDUARDO MARTURET.

Ο Δήμος της Πάργας θα φιλοξενήσει μια μοναδική συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου, στην οποία η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον μαέστρο της MISO (Συμφωνικής Ορχήστρας του Μαϊάμι), EDUARDO MARTURET.

Η συναυλία αυτή θα είναι μια πολιτιστική γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Μαϊάμι, με σκοπό να γεμίσει την προκυμαία και το κοινό με μελωδίες που θα μείνουν αξέχαστες.

Με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΑΒΙΔΗ, αξεπέραστα τραγούδια από το ελληνικό ανθολόγιο, με τη συμμετοχή των καταξιωμένων Ελλήνων τραγουδιστών, MIXAΛH ΔHMHTPAKAKOΥ , IΩANNAΣ EMMANOYHΛ και TZINAΣ ΦΩTEINOΠOYΛOY.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο διάσημος μαέστρος EDUARDO MARTURET, θα διευθύνει την ορχήστρα σε ένα πρόγραμμα με εμβληματικά τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο.

Στη σκηνή θα βρεθούν μαζί του ο Έλληνας ερμηνευτής ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ και η ATHINA MARTURET (actrice & singer) που θα προσφέρουν υπό την καθοδήγηση του μοναδικές ερμηνείες.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς θα είναι η εμφάνιση του νέου, υποσχόμενου βιολονίστα, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του EDUARDO MARTURET στην Ελλάδα, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια παράσταση υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.

Αυτό το μουσικό ταξίδι θα συνδυάσει πολιτισμό και μουσική για να δημιουργήσει ανεξίτηλες αναμνήσεις και γέφυρες με την Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών και το Μαϊαμι, σταυροδρόμι πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής.

Ένας από τους κορυφαίους μαέστρους και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Γεννημένος στη Βενεζουέλα, αυτός ο ταλαντούχος καλλιτέχνης έχει καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με τη μοναδική του διακριτική μουσική και την ικανότητα του να διευθύνει συμφωνικές ορχήστρες σε μαγικές μουσικές εμπειρίες.

Η μουσική του δεν ταξιδεύει απλά το ακροατήριό μέσα από τον κόσμο των μελωδιών αλλά του προσφέρει μια πραγματική πνευματική εμπειρία.

Η μουσική του αντικατοπτρίζει τον πολυποίκιλο κόσμο που έχει διανύσει και τις εμπειρίες του ως μαέστρος.Έχει διευθύνει και συνεργαστεί με κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες και μουσικούς συνθέτες σε όλο τον κόσμο.
Διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας του Μαϊάμι (Miami Symphony Orchestra – MISO), μια ορχήστρα που έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες ορχήστρες στη Αμερική κατά τη διάρκεια της διεύθυνσης του.
Έχει κερδίσει αναγνώριση για την καινοτόμο προσέγγισή του στην μουσική και την συνεργασία του με κορυφαίους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Plácido Domingo, Renée Fleming, και Andrea Bocelli.

Ημερομηνία: 12 Σεπτεμβρίου 2024
Τοποθεσία: Προκυμαία Πάργας
Ώρα Έναρξης: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την διοργανωτική ομάδα του Δήμου Πάργας.

Μην χάσετε αυτό το μοναδικό γεγονός που θα γίνει ορόσημο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Ήπειρο.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί για μια βραδιά γεμάτη μουσική και πολιτισμό!

Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ήπειρο, αυτή την Πέμπτη, στην Πάργα! Το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ήπειρο, αυτή την Πέμπτη, στην Πάργα! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.