Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Δημοσιογράφος Βαγγέλης Αναστασίου : Κύριε Νικολάου. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εάν εκλεγείτε πρόεδρος;
Aντώνης Νικολάου: Κύριε Αναστασίου, σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να επικοινωνήσω με τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας, τα μέλη του επιμελητηρίου και τους συμπολίτες μου. Σπεύδω να διευκρινίσω ότι η παράταξή μου είναι κομματικά ανεξάρτητη, επικεντρωμένη στον πραγματικό ρόλο του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά και μόνον η επιχειρηματικότητα. Δηλώνω κάθετα αντίθετος στην τακτική προσκόλλησης στους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετατροπής των επιμελητηριακών εκλογών , σε πολιτικές.
Διευκρινίζω , ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοί μου, δεν αναζήτησαν ούτε και επιδιώκουν την στήριξη κομμάτων ή βουλευτών και δεν αναζητούν χρίσμα από κανένα κομματικό χώρο. Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη εκπροσώπησης και συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου, μπροστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς και εσωστρέφεια σε τοπικό επίπεδο και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το Επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι παθητικός παρατηρητής των εξελίξεων .
Στην ερώτηση σας τώρα . Το κύριο όραμά μας για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είναι να μετατραπεί σε έναν πυλώνα ανάπτυξης και υποστήριξης για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα. Θέλουμε το Επιμελητήριο να λειτουργεί όχι απλά ως ένας φορέας διεκπεραίωσης γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά ως ένα πραγματικό εργαλείο το οποίο θα βοηθά τις επιχειρήσεις να προοδεύσουν.
Προγραμματίζουμε την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη μας, με στόχο να τους εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς. Αυτό σημαίνει περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενίσχυση
της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, και προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο θα είναι ανοιχτό, προσβάσιμο και υποστηρικτικό για κάθε επιχειρηματία στη Θεσπρωτία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής του.

B.A. Πώς σκοπεύετε να υποστηρίξετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή;
A.N. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας και χρειάζονται συγκεκριμένη και στοχευμένη υποστήριξη για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Πρώτα απ’ όλα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, προσφέροντας προγράμματα κατάρτισης και καθοδήγησης , τα οποία θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και να εξελιχθούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Επιπλέον, θα εργαστούμε για την καλύτερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους, είτε μέσω προγραμμάτων της ΕΕ είτε μέσω συνεργασιών με τοπικές τράπεζες και επενδυτές. Τέλος, βασική μας επιδίωξη θα είναι η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των επιχειρηματιών, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν γνώση και εμπειρίες, δημιουργώντας ισχυρές τοπικές συμμαχίες που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της τοπικής μας οικονομίας.

B.A. : Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική αγορά;
A.N.: Η καινοτομία είναι το κλειδί για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, και για αυτό το λόγο, αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο καινοτομίας στο πλαίσιο του Επιμελητηρίου, όπου θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης για την ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών. Αυτό το κέντρο θα λειτουργεί ως κόμβος σύνδεσης μεταξύ των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης. Θα εργαστούμε επίσης για την ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή μεταμόρφωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, θα υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων επιδότησης.

B.A. : Ποια είναι η στρατηγική σας για την προώθηση του Επιμελητηρίου και την αύξηση της συμμετοχής των μελών;
A.N. : Το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει πιο προσιτό και ελκυστικό για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την ενίσχυση της διαφάνειας και της επικοινωνίας με τα μέλη μας, καθώς και την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε μια διαδραστική πλατφόρμα, όπου τα μέλη θα μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα τις ανάγκες τους, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και να συμμετέχουν σε online εκπαιδευτικά προγράμματα και συζητήσεις. Παράλληλα, θα διοργανώνουμε τακτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για να προωθήσουμε την ενεργή συμμετοχή των μελών μας και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι επιχειρηματίες θα αισθάνονται ότι μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Επιμελητηρίου. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και την προσέγγιση νέων μελών, προσφέροντας συγκεκριμένα οφέλη και υπηρεσίες τα οποία θα λειτουργήσουν ως κίνητρο να ενταχθούν στο Επιμελητήριο.

B.A. : Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών της Θεσπρωτίας;
A.N. : Η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ συνεργασίας μέσα στο Επιμελητήριο, όπου οι επιχειρηματίες θα μπορούν να συναντώνται τακτικά, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να αναπτύσσουν συνέργειες. Αυτές οι συναντήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να συζητήσουν κοινά προβλήματα και να βρουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν συλλογικά. Επιπλέον, θα προωθήσουμε την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών έργων και τη σύσταση clusters, ειδικά σε τομείς όπου υπάρχουν κοινά συμφέροντα, όπως η αγροδιατροφή, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες. Η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσης μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια πιο δυναμική και συνεργατική επιχειρηματική κοινότητα στη Θεσπρωτία.

B.A. : Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας ενόψει των εκλογών;
A.N. : Το μήνυμά μου προς όλους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας είναι ότι η αλλαγή, η ανανέωση και η νέα πορεία είναι αναγκαία και μπορούμε να την πετύχουμε μαζί. Η επιτυχία του Επιμελητηρίου εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας και από τη συνεργασία μας για την επίτευξη κοινών στόχων.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η δέσμευσή μου είναι να εργαστώ ακούραστα για την προώθηση των συμφερόντων της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.
Είμαι εδώ για να ακούσω τις ανησυχίες των επιχειρήσεων, να κατανοήσω τις ανάγκες σας και μαζί να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σας να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό και καινοτόμο επιχειρηματικό περιβάλλον στη Θεσπρωτία, όπου κάθε επιχείρηση θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και να συμβάλει στην ευημερία της περιοχής μας.
Ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας για να φέρουμε αυτήν την αλλαγή και να χτίσουμε το μέλλον που αξίζει στη Θεσπρωτία.
Ένα Επιμελητήριο δεν μπορεί να είναι δυνατό εάν δεν έχει μια ενεργή και πολυπληθή βάση. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να έρθουν όλοι και να ψηφίσουν.
Εμείς είμαστε έτοιμοι και ζητούμε από τους συναδέλφους μας να προχωρήσουμε μαζί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Αντώνης Νικολάου είναι ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του εμπορίου. Ακολουθώντας τα χνάρια της οικογενειακής επιχείρησης, κατάφερε όχι μόνο να τη διατηρήσει, αλλά και να την εξελίξει σημαντικά, οδηγώντας την σε νέα επίπεδα ανάπτυξης. Σήμερα είναι μέτοχος της επιτυχημένης αλυσίδας υπεραγορών ECONOMY MARKET, μια εταιρεία που έχει γίνει συνώνυμη με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.
Με έδρα σε στρατηγικά σημεία, όπως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Πάργας και ο Δήμος Παξών, η αλυσίδα υπεραγορών του κ. Νικολάου έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αξιόπιστες στον χώρο. Κάτω από τη διοίκηση του, η εταιρεία έχει φτάσει να απασχολεί 50 εργαζομένους, προωθώντας ένα φιλικό και συνεργατικό περιβάλλον εργασίας.
Οραματιστής και πρωτοπόρος, ο Αντώνης Νικολάου επενδύει συνεχώς στην καινοτομία και στην ικανοποίηση των πελατών, με στόχο τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης. Η δέσμευσή του στην αριστεία και η έμφαση στην ποιότητα τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους ηγέτες στην αγορά της ευρύτερης περιοχής.
Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνέντευξη με τον Αντώνη Νικολάου, υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.